Hold rynkene borte

- Bli trofast til solfaktor hver dag både sommer og vinter, tipser ekspert.

Publisert Oppdatert
- Vi blir påvirket av TV og film og ønsker å se ut som kjendisene som virker som de aldri eldes, sier markedssjef i Esthetique, Carina Sønsteby.

Da parfymeriet i forrige uke presenterte det nye anti-rynkeproduktet, Tri-Aktiline, var også eksperter fra USA, Storbritania og Danmark innhentet for å fortelle om anti-rynkebehandling.

-Begynn nå

Rynker kommer enten vi vil eller ikke, men kvinner har i de siste årene blitt ekstremt opptatt av anti-age produkter og Sønsteby forteller om en dramatisk økning i salget. Likevel er det vanskelig å stoppe naturlige linjer i huden som blant annet skyldes kollagen-nedbrytning eller gestikulering fra ansiktsuttrykk.

Men, det er mulig å ta forholdsregler som å unngå stress, røyking, usunn mat og beskytte seg mot ytre faktorer som forurensing og ikke minst sol.

Visepresident for produktutvikling hos GoodSkin Labs for Estee Lauder Companies, Shaunda Swackhamer, forteller at kvinner kan begynne å forebgygge mot rynker allerede før midten av 20 - årene. Hun understreker at solfaktor hver eneste dag gjennom hele året, er det viktigste.

- Jeg vil råde kvinner til å bli trofast til solfaktor hver eneste dag, gjør det for vane å bruke faktor under dagkrem og sminke, beskytt deg både sommer og vinter. I tillegg er det viktig å rense huden godt morgen og kveld, sier Swackhamer til Kvinneguiden.

Hun mener samtidig at det ikke er nødvendig å begynne med avanserte anti-rynkekremer før man runder 30 år, men dette varierer selvsagt fra person til person og kommer blant annet an på arv.

Prøv på utsatte områder

- Men i 20-årene er det viktigst med solfaktor i hele ansiktet, samt øyegelè rundt øynene på "kråkeføttene", eller smilerynker. Du kan også bruke en lett anti-agekrem på "sinterynken" som kan oppstå på midten av pannen, eller smilepartiet rundt munnen. Men vent med å bruke anti-ageprodukter på hele ansiktet,tipser hun.

Swackhamer forteller at det ikke er skadelig for huden å begynne med anti-agebehandling tidlig, men at huden samtidig vil forandre seg gjennom livet og gå gjennom flere faser som gjerne krever at man bytter ut sine favorittprodukter man har sverget til i mange år.

- I 20-årene kan enkelte være plaget med voksenakne eller urenheter i huden, da trenger man ikke anti-rynkeprodukter på huden, men øyenkrem er likevel å foretrekke, sier hun.

Rynkekremer kan føles litt fetere og tyngre i konsistensen enn vanlige fuktighetskremer, derfor tipser den amerikanske eksperten om at man prøver seg frem og sjekker om huden reagerer på det eller ikke, og eventuelt bare bruker rynkekremer eller serum på de mest utsatte områdene i ansiktet.

Mirakelkrem?

Det nye anti-rynkeproduktet, Tri-Aktiline Instant Deep Wrinkle Filler, har blitt omtalt som et "mirakelprodukt" verden rundt, både grunnet salgssuksessen og positive resultater gjennom undersøkelser.

Ifølge GoodSkin Labs er det klinisk dokumentert at Tri-Aktiline hjelper med å fylle linjer og rynker, samtidig som den skal forebygge dannelsen av nye;
  • 68 % av testdeltakerne hadde en umiddelbar synlig reduksjon av linjer.
  • Etter 4 uker hadde 83 % en reduksjon av linjer.
  • Etter 8 uker var rynker og linjer redusert i dybde og lengde med 45 %.
Tri-Aktiline_Deep_Wrinkle_F

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning