Hold på hårfargen

Håreksperten vår forteller deg hvordan du bevarer den nye hårfargen din!

Publisert Oppdatert

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (26) som er daglig leder ved Think Hairwear i Bergen og frisørlærer ved Norsk Frisørskole. Hun er Kvinneguidens hårekspert.Hos oss får du mange gode hårtips fra den glade frisøren.

Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, deler sine tips med deg for hvordan du kan få fargen til å holde seg fin så lenge som mulig.

 

Det er flere ting du bør tenke på når du har farget hår:

 

Forpigmentering
- Er du lys i håret og vil farge det mørkt, må håret forpigmenteres. Ellers vil fargen skli raskt ut igjen, forklarer hun.

 

Fiks håret selv - se web-TV her!En god hårkur forsterker håret og gjør at fargen holder seg lenger. Sølvi har plukket ut sin favoritt:

 


- Det finnes utrolig mange gode kurer, men for tiden selv har jeg brukt silksheen fra KMS. Veldig god på lange hår og håret får en fantastisk glans!

 

Sjampo og balsam
Det finnes drøssevis av sjampoer og balsam for farget hår. Også her anbefaler Sølvi KMS. Håreksperten forteller at KMS' serie for pleie og glans til farget hår "låser" fargen i håret og bevarer den lengre.

 

- Det finnes også en leave in-balsam som er til å spraye over etter at du har tørket det med håndkle. Denne beskytter og bevarer fargen, sier hun.

 

Proteinkur til striper
Har du striper i håret, mener Bjørnevoll at mer pleie er nødvendig, for eksempel i form av en proteinkur. Denne kan gjenoppbygge håret. Det finnes også produkter som fremhever stripene dine.

 

- Loreal har en god sjampo for dette: Loreal lumino contrast. Den lukter deilig.

 

Er du ute etter flere produkttips til farget hår, har Sølvi noen flere anbefalinger:

 

- Jeg liker godt å bruke glansfremkallenende produkter som serum, kremer og myke vokser, sier hun.

 

Bruker du utstyr til å forme håret, bør du også passe på:

 

Bruk varmebeskyttende produkter før du bruker føner og rettetang, så blir ikke fargen matt, sier frisøren.

 

Få flere tips på Sølvis frisørblogg, Salongen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning