Hjelp mot sensitiv hodebunn

Slik slipper du ubehagelig svie og kløe.

Publisert Oppdatert
Et av de vanligste hodebunnsproblemene er sensitiv hodebunn som klør og svir. I en undersøkelse gjort på vegne av René Furterer, oppgir 1 av 2 at de har irritert hodebunn, og hele 40% føler de har sensitiv hodebunn.

Derfor skjer det

En sensitiv hodebunn kan overreagere på eksterne eller interne faktorer. Tilstanden kan være permanent når den er av genetisk opprinnelse.

Alle hodebunnstyper er utsatt for denne hypersensitive reaksjonen, selv om den oftest er forbundet med en tørr hodebunn.

En sensitiv hodebunn er følsom på grunn av overdreven stimulasjon av nervecellene og mangel på hyprolipid filmen.

En sensitiv hodebunn er karakterisert av nevro- sensitive tegn (overhete, mild anspenthet)og i perioder røde prikker i hodebunnen.

En irritert hodebunn er en hodebunn hvis hydrolipid film er blitt ødelagt. Dette skyldes faktorene:
 • stress
 • hormonelle forstyrrelser
 • eksterne faktorer som forurensning og klima-tilstander
 • upassende hårprodukter
 • En irritert hodebunn er veldig ofte kombinert med flass og fet hodebunn, og er forårsaket ved nedbrytningen av sebum. Dette skjer ved at hodebunnens microflora produserer fete syrer med irriterende elementer.

  En irritert hodebunn resulterer i inflammasjon i hodebunnen. Hodebunnen klør, er rød og føles veldig stram.

  Hjelpende produkter

  Heldigvis kan dette problemet både forebygges mot og reverseres!

  Det handler om å bruke de riktige produktene som føles skånsom mot huden under håret. På apoteket finner du en rekke produkter som kan hjelpe deg, og det beste er ofte å rådføre deg med apotekets personell, hudlege eller fastlege.

  Du finner også produkter som skal virke meget beroligende, helende, rensende og med lindrende effekter, samt styrke hudbarrieren.

  Det viktigste er at hodebunnen blir behandlet med gjenoppbyggende, beroligende hjelpemidler for sensitive og irriterte hodebunner. Det kan føles godt med produkter som "kjøler ned" huden. En kjølende effekt vil nemlig berolige irritasjon og fjerne umiddelbart ubehag. Den gir en langvarig, gjenoppbyggende effekt til hodebunnens forsvars-mekanisme ved å reparere hudens fuktighetsbarriere, beskyttet fra ekstern påvirkning, vil hodebunnen omsider gjenvinne balanse.
ASTERA-SH-200ML-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning