Her er festivalmoten!

Det skal være praktisk, kult og sexy på samme tid. Eksperter tipser deg!

Publisert Oppdatert
Skal du på festival i år, er det klart at det er viktig å kle seg etter været - men det trenger ikke bety fullt regnutstyr og militærboots.

Vi spurte et par moteeksperter, her er deres tips;

Vibeke Stiansen, Moteekspert Det Nye:


- Et av årets kanskje aller hotteste sommerplagg er utvilsomt denimshortsen, og den er det perfekte utgangspunkt for en avslappet og trendy festivallook. Bruk den i kombinasjon med en singlet eller T-skjorte, gjerne med et stort peace-tegn på eller annet tidsriktig budskap.

Hotte plagg

- Et annet hett alternativt er selvsagt en leken buksedress, kort eller lang, eller noen kule haremsbukser.

- Fotoprint med ansikter av gamle eller nye helter, er også veldig hot i øyeblikket.

- For litt kaldere dager, kan det også være supert å ha en ledig, oversized blazerjakke utenpå. Eller en olajakke.

Tilbehør

- I halsen bør man helst ha noen små gull- eller sølvsmykker med søte charms. Og så kan man heller dra på med lag på lag med armbånd, gjerne i forskjellige farger og i forskjellige slags materiale. Alt fra bast til plast, skinnremmer eller heklet.

- På brillefronten vil jeg først og fremst nevne pilotbriller, men noen nerdete briller eller solbriller kan også funke. Eventuelt noen veldig funky og rare, for de som tør det. Man skal jo ha det gøy på festival også, så litt humor er lov. For ikke å glemme de små runde solbrillene ala John Lennon.

- I håret kan man gjerne ha et skjerf eller hårbånd festet utenpå håret på hippiemåten.

- En litt baggy militærveske eller skinnveske er super å ha på skrå over skulderen/brystet. Glamorøse penvesker er fy, fy!

Sko

- På føttene bør man helst ha gladiatorinspirerte sandaler, helst uten for mye blingbling på, da dette fort kan se litt krampeaktig ut på festival. Det viktigste stikkordet er jo avslappet, og det må ikke bli for mye matching eller for glamorøst.

- Ellers så er selvsagt Converse-liknende sko alltid en hit.

- For ikke å glemme gode gummistøvler, dersom værmeldingen krever det!

Hilde Marstrander, motejournalist og blogger:


- Man bør gå for en komfortabel og avslappet stil, som funker fra frokostkøen til kveldens headlinerkonsert med påfølgende fest. Velg gjerne noe vidt pluss noe tight, for eksempel en vid og luftig overdel over skinnyjeans, leggings eller bare bein. Enkle, rimelige, lettstelte plagg i naturmaterialer er best. Stæsj heller opp antrekkene med ulikt tilbehør for å sette et personlig preg, som også tar mindre plass i garderoben. Det viktigste av alt er varme klær til kvelden, og riktig fottøy. Det er også smart med gummistøvler, om du har plass i bagasjen, tipser moteeksperten.

Hotte plagg

- Miniskjørt og shorts i denim, leggings, skinny/boyfriend jeans, oversized t-skjortekjoler (type Gina Tricot), retro sommerkjoler, feminine og lette varianter av seilerjakker.

- Slagord t-skjorter/singleter eller løs tunika.

- Lette skinnjakker og hoods for kalde kvelder.

Tilbehør

- VIP-pass om mulig, solbriller, store dingeldangel øredobber og lange kjeder/skjerf.

- Grove smykker i tre og plast og garn er også tilbake.

- Belter, trilbyhatter, sløyfer og store bagger/budvesker/nett og solfaktor 30.

Sko

- Converse-sko og basket-trainers, lave pumps, ballerina og gladiatorsandaler.

Dette er FEIL

Marstrander mener at alt du klarer å bruke med stil, skal du gå for;

- Får du derimot problemer med å imponere på dine 10 centimeter høye stiletthæler gjennom gjørmehullene med et par kalde innabords, bør du kanskje velge noe som kler din festivalform bedre, sier hun.

Marstrander mener at det generelt sett er upraktisk med fine, dyre stoffer som lett går i stykker, pene sko som ikke tåler riper, grus, gjørme og regn, eller syntetiske stoffer som klistrer seg til kroppen en varm eller våt sommerdag.

- Personlig er jeg i mot klesregler om hva man kan og ikke kan gjøre, men sjansen for en vellykket festival er selvsagt bedre når du er passe varm, avkjølt og komfortabel. Men det er opp til deg hvos komfy du vil være, sier hun. Festival-2999-Asos-320 Converse_all-stars320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning