Hårpleie for sarte hoder!

Reagerer huden din på vanlige hårprodukter? Her får du milde tips.

Publisert Oppdatert

Reagerer hodebunnen din på de fleste vanlige hårprodukter? Da kan det nok lønne seg å gå over til spesialprodukter for sart hodebunn. Vår hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, forteller om sine erfaringer som frisør og hvordan du løser problemene:

 

Kan føre til hårtap

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (26) som er daglig leder ved Think Hairwear i Bergen og frisørlærer ved Norsk Frisørskole. Hun er Kvinneguidens hårekspert.Hos oss får du mange gode hårtips fra den glade frisøren.

- Vi ser gang på gang at for mye "billigshampoer" , med mye voks og silikon, fargestoffer og parfymering, kan gi hodebunnsproblemer og hårtap. Vanlige "dyre" stylingprodukter har også svært mange av de samme ingredienser som kan være skadelige for hodebunnen, sier hun.

 

- Vi ser også at hodebunnsproblemer som et resultat av for mye hår- og stylingprodukter også kan føre til oppbygging av DiHydroTestosteron (DHT) i hodebunnen, som igjen kan føre til hårtap. Hodebunnen blir med andre ord "tettet" igjen. Huden får ikke puste og DHT dannes. En frisk og ren hodebunn uten DHT vil produsere et friskt og naturlig hår, forklarer Bjørnevoll.

 

Milde sjampoer

Så hva skal du gjøre når du ikke tåler vanlige hårprodukter?

 

- Bruk milde sjampoer og stylingprodukter uten parfyme og silikon. Det finnes spesielle serier som henvender seg til alergikere, dette finner du både hos blant andre Nisim, Kerastase, Bio +, Loreal og KMS, sier frisøren.

 

Bjørnevoll er særlig fan av Nisim-produktene, siden seriens stylingprodukter også tilfører håret næringsstoffer slik sjampoen gjør.

 

 

Sjampo er én ting, men det kan være en annen sak å finne stylingprodukter hodebunnen din vil akseptere. Her er Bjørnevolls tips til hvordan huden din overlever bruk av sprayprodukter:

 

  • Bruk produkter uten for mye parfyme i
  • Unngå å spraye helt nede i hodebunnen
  • Ha hårspray-frie dager når du kan
  • Bruk en skikkelig sjampo, så vil hodebunnen din tåle mer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning