Hårløs med brasiliansk voks

Hvis du vil bli silkeglatt nedentil? Hudterapeuten svarer på spørsmål om brasiliansk voksing!

Publisert Oppdatert
  • Denne saken er skrevet av Cpunktet.no!
  • Du ligger med rumpa i været og et bein opp mens du holder i din egen kjønnsleppe. Selv ikke kjæresten har sett deg i disse stillingene, men for vokseren er det hverdagskost. Du føler deg ikke så kul, men vi kan vi garantere at frisyren blir det! Cpunktet.no har snakket med Tasnim Waheeda (24) som jobber som hudeterapaut på Face and Body Care i Markveien på Grünerløkka. Her får du svarene på alt det du lurer på.

    1. Hva er en brasiliansk voksing? - Å vokse seg på den brasilianske måten betyr tradisjonelt å fjerne alt håret; foran, bak, og på kjønnsleppene. Men det er selvfølgelig opp til deg hvor mye du vil fjerne. Noen velger å fjerne alt, mens andre beholder en dusk nederst, eller friserer den klassiske landingsstripa i midten.

    2. Er det mange som tar brasiliansk voksing? - Ja! Det en voldsom etterspørsel etter brasiliansk voksing. Før hadde jeg et par kunder i uka, nå har jeg fem til seks kunder om dagen. Kundene er alt fra purunge 17-åringer til modne damer på 55 år. Det er naturligvis mange jenter som er litt sjenerte i begynnelsen, og som begynner forsiktig med å spørre om å få vokset bikinilinjen. Så flytter de grensene, og vil ta mer og mer hår etter hvert. Andre damer er rett på sak, og vil ha fjernet alt håret med en gang.

Cecilie Kjensli på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har et samarbeid med den frittalende sexpiratoren Cecilie Kjensli (38) som skriver rett frem om sex og kjæresterier uten å dekke seg bak halvtygde undersøkelser.


Dette betyr at hennes artikler fra orgasmesenteret Cpunktet.no også blir å finne her hos oss!

3. Hvorfor vil damene vokse seg? -Noen synes det er deilig å slippe å barbere seg, eller de vil kvitte seg med stubbete og strie hår. Andre damer skal på ferie og vil føle seg pene, rene og friserte. Det er også mange som elsker det at de blir så følsomme av å vokse seg. Og noen gjør det selvfølgelig for typen sin.

4. Hvordan er denne jobben? Tenker du for eksempel "Oi, de kjønnsleppene var lange!"? - Nei. For meg er brasiliansk voksing en behandling, på lik linje med andre behandlinger. Som hudterapeut er jeg vant til å se ganske mye naken hud, og for meg spiller det ingen rolle om jeg vokser et par legger eller et par kjønnslepper. Det har ingen sjokkeffekt på meg. Jeg er heller opptatt av at behandlingen skal føles trygg og bra for kunden.

5. Men det må vel være vondt å få revet av seg kjønnshårene? - Både ja og nei. Vi reagerer veldig forskjellig på intimvoksing, og smerten du føler er også avhengig av flere ting. Det kommer helt an på hvor i syklusen du er, og på hvor høy smerteterskel du har. Dagsformen kan også ha mye å si på hvor vondt det gjør. Men litt vondt gjør det for alle.

6. Kan man få allergisk reaksjon på behandlingen? -Ja. Alle reagerer litt på voksing den første gangen. Huden din kan bli nuppete og irritert eller rødprikkete. Du vil nok ikke vise deg fram den første dagen du har vokset deg. Skal du for eksempel på date er det lurt å vente et par dager.

7. Hvorfor får vi inngrodde hår, og hva skal vi gjøre med det? - Du kan få inngrodde hår av både barbering og voksing. Inngrodde hår kan dukke opp om du er tørr på hudoverflaten. Det som skjer er at håret ikke klarer å vokse helt ut av huden, men blir sittende rett under overflaten. Så får du en nupp med kviselignende puss, talg og hår. Har du et inngrodd hår må du la nuppen bli helt tørr og hard før du presser den ren for innhold. Du må bruke en ren serviett når du gjør dette. Eventuelt kan du gå til terapeuten din.

8. Må man bruke voks? Hvorfor kan man ikke bare barbere seg i stedet? - Når du barberer kutter du kun av håret på overflaten. Hårene blir stivere, mørkere og vanskeligere å ha med å gjøre når de vokser ut. Med voksing kan det hende du reagerer litt i begynnelsen, men det går over. Intimområdet ser ryddig og pent ut, og huden blir veldig følsom. Hårene bruker lang tid på å vokse ut igjen, og når de kommer ut er de tynne og myke!

9. Hvor mye koster en behandling? - Prisene ligger på et par hundrelapper og oppover. Behandlingen tar mellom 10 og 20 minutter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning