Grønn maskara til våren

Ja, det ser faktisk kult ut! Slik får du det til å funke.

Grønn maskara til våren

Grønn maskara til våren

Publisert Oppdatert
Det høres kanskje sprøtt ut, men denne våren vil Make Up Store at vi skal sminke oss med grønn maskara. Men, om det gjøres riktig, vil det ikke se så drastisk ut som det kan virke.

- Nå til våren ser vi de jordnære fargene sammen med livlige innslag som sterke og knalle farger, forteller Hanna Karlsson, makeupartist og PR-kontakt hos Make Up Store.

Vi møter henne under lanseringen av sminkekjedens vår-og sommerserier, og ifølge makeupartisten har vi mye å glede oss til når vi nå går mot lysere tider.

Les også: Legg perfekt liner

Les også: Eksperthjelp til minipris

Les også: Sminkepungens must-haves- Faktisk vil vi fortsatt se mye av det mørke som kremkajal på våtkanten eller langs øvre vippekant. Men, dette suppleres med knallere farger, forteller Karlsson.

Slik gjør du

Du trenger ikke frykte å se ut som en klovn. Så lenge du gjør det riktig, vil du faktisk se riktig så fresh, våken og kul ut.

Karlsson eksemplifiserer og forteller hvordan du får knallfargene til å passe sammen med jordfarger, og ikke minst til ansiktet ditt:
  • Brun øyeskygge passer alle. Ta utgangspunkt i denne som du legger enten på hele øyelokket eller delvis i ytterkanten før du går videre.
  • Sterke knallfarger kan du legge nederst langs vippekanten for en sotet look. Prøv med en limegrønn skygge eller kremkajal langs vippekanten.
  • Deretter bruker du den grønne maskaraen på dine nedre vipper over den limegrønne sote-fargen.
  • Legg vanlig, sort maskara på toppvippene, og ønsker du enda sterkere øyne, bruker du en sort kremkajal på våtkanten.
  • Dette gir en sprek makeup-look samtidig som den er subtil og ikke for prangende for ansiktet.


Perfekt balanse

Hvis du vil unngå malerskrin-looken, handler det om å balansere fargene med resten av sminken i ansiktet ditt. Det betyr at du legger foundation og mattende pudder kun der du føler du trenger å jevne ekstra ut på huden.

- Så kan du også balansere med rougen din slik at du skaper perfekt harmoni i ansiktet. Vanlige "regler" sier at man skal velge en rouge med kald rosatone dersom man kler dette best, men det er ingenting i veien for å eksperimentere med en varmere rouge som heller mot ferskenfarge, ofte kan man bli overrasket over hva man faktisk kler, sier makeupartisten.

Og synes du det er skummelt å bruke kraftige knallfarger på øynene, kan du teste ut knallfarger på leppene istedet.

- Leppefarge er for mange en vanesak, men det er utrolig hvilken forskjell en ny leppefarge kan gjøre. Prøv gjerne å gå gradvis over fra en dus leppestift til en gjennomsiktig gloss med hint av rødt i, før du tar steget videre mot en knallrød leppestift. Da blir ikke overgangen så drastisk for deg, tipser Karlsson.

grnn220 Hanna

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning