God smak av sommer

Gi sene sommerkvelder en delikat start med dus pastell.

Publisert Oppdatert
Foto: Carl martin Nordby

Iskremdisk, lollipop og godtepose. Ofte er det søte sammenligninger som dukker opp når pastellmoten skal beskrives. Men også dusere pasteller kan være delikat.

50- og 80-talls

- Det er særlig puddernyanser, lysrosa og hudfarger som er trendy nå. Fargene kom i høst, og holder seg fremdeles, sier motejournalist i KK.no, Kjersti Staarvik. Også hun trekker fram en søt assosiasjon.

Les også: Denim uten olabukse

Les også: Den allsidige chinosen

Les også: Plagget du MÅ ha i sommer- Tenk Opera Mints-pose. Foruten puddertonene er lavendel in, slik du finner den i den nevnte posen. Men pass på å bruke fargen på et trendy plagg, ellers kan det fort se litt tantete ut. Mintgrønn er en annen farge det er mye av nå, forteller hun.

Stilen er gjerne 50-talls med mye kjoler i oppdaterte versjoner. 80-tallet er et annet pastelltiår som fortsatt er aktuelt i motebildet.

- Sykkelshortsen er faktisk tilbake. En kort sommerkjole vil også gjøre seg i pastell, gjerne kombinert med ballerinasko, foreslår Staarvik.

Også på sminkefronten er det mye pastellfarger å velge i. Men som alltid gjelder det å ikke overdrive. Pastell fra øyelokk til skotupp kan fort bli for mye. Velg gjerne jeans til pastellfarget topp, eller mørke klær til pastellfargede sko.

Er du fortsatt usikker på om stilen blir for sukkersøt for deg, minner Staarvik om en heldig sideeffekt.

- Mange pastellfarger får deg til å se brunere ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning