Glitrende sminke

Nå er det glamsminken som gjelder. Lancômes makeupartist har tipsene til deg.

Publisert Oppdatert
Makeupartist hos Lancôme, Therese Dombek, minner om at "alt som oftest er lov", men at det er noen spesielle trender som trer frem på sminkefronten akkurat nå.

- Markerte øyenbryn og sota øyne er en vinner. Kraftig makeup og dype blåtoner på øyelokket som skaper et levende spill og en rocka look er kult, sier Dombek til Kvinneguiden.

Hun sier at mørk sminke som sorte og brune toner, samt knallrød leppestift, er det hotteste akkurat nå. Samtidig er det ikke alle som kler den samme leppestifttrenden, for noen kan det da være passende å fremheve for eksempel kinnben, munn eller øyelokk med skimmer og highlighter istedenfor knallrødt.

Metallisk og skimmer

- Øyenskyggefarger som dyp blå, lilla og kullgrå kler de fleste, disse glammer du opp med gull- eller sølvglitter på toppen, tipser Dombek.

Hun mener at kontrastfarger til din øyenfarge som oftest er riktig farge for deg; lilla mot grønne øyne, brun mot blå øyne. Dombek understreker at metalliske farger og skygger med skimmer er hovedtrenden nå.

- Alle trender går i sirkel og retro er egentlig på moten hele tiden. Du kan fremheve makeupen i ansiktet ved å gjøre mye med håret ditt. Om du setter opp håret litt stramt bakover, fremhever du kinnbena dine som du kan definere med rouge og en highlighter på toppen. Har du pannelugg kan du gjerne bruke tung skygge og mye maskara for å markere øynene mer, det samme om du bruker briller, forklarer Domberg.

Samtidig sier makeupeksperten at du må være bevisst på hva du selv liker;

- Alt er lov selv om noe er trendy her og nå. Makeup er personlig og det viktigste er at det kler deg, sier hun. sota-yne320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning