Gjør dagsminken om til kveldsminke!

Vår makeupekspert Mette Langseth gir deg tipsene!

Publisert Oppdatert
Å sminke ansiktet til hverdagene på jobb er noe ganske annet enn å forberede seg til en bytur. På dagen er det viktig å ikke overdrive sminken, mens man på kveldstid kan tillate seg litt mer. Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth sier at den perfekte dagsminken skal gjøre deg til en bedre, men naturlig, sminket utgave av deg selv. Less is more gjelder så absolutt her.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

- Slik gjør du; dekk over ujevnheter og mørke partier med en lett concealer og ha på en lett mineralfoundation for å få en jevn og fin tone på huden. Ha på et hint av rouge på kinnbena og litt maskara, så er du klar, sier Mette til Kvinneguiden.

Legg makeup selv - sjekk web-TV her!Makeupeksperten forteller at det er fullt mulig å bytte fargenyanser fra dag til kveld.

- Som regel bruker vi mørkere og mer fargesterke skygger på kveldstid og mer naturlig toner på dagtid. Om man har en lys farge på øyelokket fra dagmakeupen, kan dette også fungere som en basefarge før du har på en mørkere skygge til kveldsmakeupen, sier Mette.

Om man bruker en fargesterk øyenskygge på dagtid, er det mulig å endre farge til kvelden, men det kommer an på hvilken farge du har fra før.

- Fra lysere til mørkere skygger fungerer som regel fint, men omvendt er vanskeligere, tipser Mette.

Forvandle til kveldsminke

Mette forteller at det er veldig lett å forvandle dagsminken til en pen kveldsminke. Her får du triksene hennes:
  • Et smart tips her er å gå til innkjøp av noen linere og/eller kajaler (myke og gjerne med en dusesvamp i andre enden) i grå og sort, eventuelt andre farger du føler deg komfortabel med.
  • Disse kan nemlig brukes til å sote øynene i ulike varianter, uten at du trenger å ha med hele øyenskyggeskrinet og alle penslene dine.
  • I høst er også bruk av liner veldig hot i motebildet.
  • Tips: Tegn opp 1/3 i ytterkant av øynene både over og under. Jobb gjerne streken i overkant ut i en vinge, slik at øynene får et løft. Dus ut kajalen i kantene og la overgangene være "usynlige". Her kan du selv velge om du vil ka katteøyne eller om du vil bruke kajalen til å sote øynene helt ved å fargelegge lokket og duse ut i kantene.
  • I tillegg til dette er det greit å ha et pudder du kan dekke over blanke partier med, en ferskenfarget rouge som passer veldig godt til vinterblek hud og en leppestift eller en lipgloss i en blek/naturlig rosatone.
  • Det som er viktig å tenke på her er ikke at man skal se ut som et juletre selv om det er mørkt og man skal ut på byen. Ikke overdriv. Du kan absolutt ha på mer makeup, men det ser ikke bra ut om man lesser på for mye.
  • Om man bruker foundation og pudder på morgenen og skal kjøre på med et ekstra lag før kvelden, kan dette fort se kladdete og tørt ut. Det samme gjelder å ha på lag på lag med mascara. Det ser ikke bra ut.
  • Ha heller med deg noen gode renseservietter og litt ansiktskrem i veska og vask av deg gammel makeup før du legger en ny. Dette vil som regel gi et bedre resultat enn om du skal legge et nytt lag oppå det gamle.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning