Frynsete mote

I høst bør du pynte deg med frynser fra topp til tå - men ikke på èn gang!

Publisert Oppdatert
Moteansvarlig i Det Nye, Vibeke Stiansen, mener at frynser må brukes med måte, ellers kan antrekket se ganske så harry ut.

Frynsete historie

- Personlig har jeg akkurat skaffet meg en brun skinnveske med frynser på nederst, den synes jeg er herlig og bohemsk i hverdagen. Ellers så funker frynser veldig bra på store skjerf og sjal, som på folkloreskjerfene vi kommer til å se en del av i høst. Semskete ankelboots i sort eller brunt med frynsedetaljer er også lekkert, sier Stiansen til Kvinneguiden.

Hun synes frynsemoten minner henne om cowboyer og indianere:

- De fleste har nok et forhold til indianerjentene Månestråle og Pocahontas. Men de mer glamorøse frynsene, gjerne rader på rader med perletråder, var populære på 20-30-tallet, ikke minst når man danset Charleston. Senere, mot slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet, når hippiene skulle gå tilbake til naturen, dukket skinnfrynsene for fullt opp igjen. Og det er nok særlig denne trenden vi er inspirert av akkurat nå, sier Stiansen.

Stiansens frynsetips:

  • Jeg synes at frynser passer best i små doser, som en spennende og dekorativ detalj - ètt plagg med frynser på får holde.
  • Gå for en kul hverdagsveske, et par ankelboots, noen lange støvletter, en vest, et skjerf eller litt frynser på jakka.
  • Kombiner gjerne frynsene med jeans og ruter for en røff hverdagslook.
  • En elegant kjole med frynsedataljer alà 20-30-tallet, kan være lekkert til fest, men da bør resten av tilbehøret tones ned.
  • Et skjerf med frynser passer egentlig til det meste og spriter opp det enkleste hverdagsantrekk. Supert i kombinasjon med en blazer.
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning