Frisyrer for ettervekst

Har du ikke fått tid til å farge etterveksten? Disse frisyrene funker!

Publisert Oppdatert
 • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!
 • Er det lenge siden du har hatt anledning til å fikse etterveksten din hos frisøren? Fortvil ikke, det finnes frisyrer som gjør at du kan spare lommeboken litt til.

  Farge annenhver måned

  Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll, mener at du har mange måter å style håret på slik at etterveksten ser mest mulig flatterende ut.

- En kraftig sideskill eller en ujevn skill kan hjelpe på. Det samme kan oppklipte lengder slik at ikke håret blir for tungt på toppen. Det ser egentlig alltid best ut samme dag som du har vasket det. Sørger du for at du har en god klipp, kan det hende du tåler noen uker til med ettervekst, sier Sølvi til Kvinneguiden.

 • Gjør håret ditt nytt og spennende!
 • Forny håret til høsten!
 • Få langt hår nå!

 • Hvor lang synes du det er "akseptabelt" å ha en ettervekst både i mørkt og lyst hår?

  - 1,5 centimeter er en grei pekepinn. Det spørs litt hvor stor kontrast det er, men det er jo ikke alltid særlig flatterende. Hver sjette til åttende uke bør du få farget etterveksten.

  Mange synes det kan bli i overkant dyrt å farge håret så ofte, men Sølvi foreslår at du striper det innimellom eller for eksempel går mer mot en farge som er nærmere din naturlige.

  Trendy ettervekst?

  Frisøren mener hjemmebleking er noe av det mest risikofylte du kan gjøre med håret ditt.

  - Bleker du håret selv, er det fort gjort å farge mer enn etterveksten, noe som sliter på håret. Jeg er naturlig nok ikke noen tilhenger av hjemmefarging fordi det sjelden blir bra og frisørene må reparere hår som er blitt skadet på denne måten, sier Sølvi.

  Hun mener at også valg av farge kan være vanskelig.

  - En butikkansatt har sjelden frisør-utdannelse og velger gjerne en farge som ser fin ut, men hun vet sannsynligvis ikke om det ligge røde pigmenter i ditt hår som kommer frem, eller om du vil bli oransje ved bruk av fargen, sier Sølvi.

 • 80-tallshåret er tilbake
 • Høstens hårtrender

 • Selv om etterveksten ikke alltid ser like bra ut, er det mange kjendisstylister som har lagt sin elsk på kontrastene i håret. Lystfarget hår med mørk ettervekst passer godt til høstens 80-tallstrend.

  - Det kan være kult med en mørkere nyanse i bunnen som glir over i en lysere i lengdene. Men en svart ettervekst i bunnen mot en hvitere lengde synes jeg aldri er pent. Noe av det verste jeg ser er også mørke jenter som naturlig er lyse. Når de får en hvit ettervekst ser det ut som om de mangler hår rett og slett, sier frisøren.
 • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!
1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning