Frisyren som gjør deg selvsikker

Det mener iallefall frisøren. Her får du tipsene!

Publisert Oppdatert

Les mer på Sølvis hårblogg SalongenKort og godt er hot!

- En kortere frisyre vil få deg til å signalisere selvsikkerhet og styrke, mener Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll.

Fremhever ansiktet

Sølvi mener at den ideelle ansiktsformen for enhver frisyre er den ovale formen.

- Den ovale ansiktsformen kler alt, men har du en annen ansiktsform, og ønsker kort hår, finnes det utallige frisyrer du kan velge i mellom. Frisører klipper ofte i forhold til din ansiktsform, et avlangt ansikt trenger for eksempel volum på sidene, mens et rundt ansikt trenger volum øverst og nederst, sier frisøren.

Samtidig understreker hun at en kort frisyre blottlegger deg mer:

- En kort frisyre vil fremheve ansiktet ditt mye tydeligere. Her gjelder det å finne riktig farge til håret, slik at du får en mest mulig flatterende look til hud-og øyenfargen din, sier hun.

Rom for variasjon

Det som gjerne vegrer mange kvinner fra å klippe seg helt kort, er frykten for at man skal gå lei av frisyren og ikke kunne variere stilen nok. Det trenger du imidlertid ikke bekymre deg for, skal vi tro håreksperten.

- Kort hår har mye rom for variasjon. For eksempel kan du krølle de lengste lengdene med en liten krølltang, noe som er superfint om du skal noe spesielt. Trekk fingrene gjennom krøllene for en mykere look, tipser Sølvi.

Andre teknikker du kan bruke i kort hår, er for eksempel:
 • Bruk gel og kam håret bakover for en tøff wetlook. Dette er kult til en kveld på byen, gjerne sammen med sotede øyne og duse lepper.
 • Saltvannsspray gir volum og løft. Rufse lokkene bak mens fronten holdes roligere.
 • Varier skillen. Midtskill, sideskill, ingen skill.
 • Prøv et nytt stylingprodukt. Voks for å lage detaljer i frisyren, saltvannsspray for å gi struktur og hårspray til å sette frisyren.
 • Lek med farger! La frisøren komme med forslag til hvordan du kan få en lett fargeforandring, slik at du får et spill i håret når du styler det på ulike måter.
 • Sminke og tilbehør

  Andre måter å variere stilen din når du har kort hår, er å legge mer vekt på sminken og tilbehøret. Sølvi kommer med et utradisjonelt tips;

  - For å marker hårfestet kan du bruke en øyenskygge rundt det! Dette blir ganske tøft om du får det til. Legg skyggen ved hårfestet og lag rette linjer for å markere det bedre. Har du litt ettervekst der du er mørkere i bunnen, blir dette veldig tøft, mener frisøren.

  I tillegg elsker frisøren kvinner med kort hår som kombinerer dette med litt kraftig sminke.

  - Rene, sterke farger på håret mot et plettfri ansikt, markerte øyne og kinnben og glossy lepper, ser utrolig kult ut, sier hun.

  Hun råder deg også å tenke over tilbehøret;

  - Tøffe øredobber er et must. Se etter noen ingen andre har. Du finner mye spennende på nettet, sier hun.

Les mer på Sølvis hårblogg Salongen

slvi2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning