Fresh på byen!

Finner du ikke klær til helgens fest? Få tips av motejournalist Hilde Marstrander!

Publisert Oppdatert
Aner du ikke hva du skal ha på deg på byen i helgen? Hva er vel bedre da enn å få noen råd av en av Norges mest anerkjente motejournalister, Hilde Marstrander?

Svart guttestil

Motejournalisten som blant annet har bakgrunn som klesdesigner fra Paris og London, har naturligvis sin egen moteblogg hvor hun kommer med diverse trendtips.

- Det absolutt viktigste å legge vekt på i et festantrekk er at det kler deg, og at du elsker det, sier Marstrander til Kvinneguiden.

Hun forteller at høststilen er androgyn og gutteaktig, og bærer preg av 80- og 90-tallsmoten.

- Svart er tradisjonelt en trygg og god høstfarge, og helt perfekt. Sjekk ut Comme des Garçons nye kolleksjon for H&M, eller looken til Agyness Deyn på premiere; smale, svarte sigarettbukser i guttestil, selskapstopp, kort jakke og heftige sko - hatt og slips er valgfritt, tipser Marstrander.

Hun mener at store mengder svart inntas best med fargerikt tilbehør i høst, for eksempel med knallrøde lepper, blå lakksko, en gul skinnveske eller rosa strømper. Diskopumps med lyn og metalliske farger og chunky plastarmbånd i svart-hvitt er også enkle måter å style opp et ellers enkelt selskapsantrekk i høst.

Tenk tilbehør

Frestantrekket bør være litt annerledes enn hverdagsantrekket, men hvordan kan man løse dette uten å sprenge budsjettet? Marstrander mener at du bør satse på accessories!

- Tilbehør er alltid den beste måten å fornye et antrekk på. Et bredt skinnbelte, et kult frynsesjal, det marokkanske smykket til moren din, noen helt sinnsyke sko eller en fantastisk veske, kan være nok til å løfte gamle hverdagsklær eller partyslitere! ivrer hun.

Marstrander mener at du også kan fornye deg med en gammel dressjakke, en enkel cocktailkjole eller en strandtunika fra UFF.

- Du kan også finne mange fine selskapsklær i bruktbutikker til en billig penge. Fretex har filialer over hele landet, med mange elegante kjoler, sko, kåper, hatter og mye mer fra ulike tidsepoker.

Marstranders bytur-tips for travle damer!

  • Husk å spise. Uten mat og drikke duger heltinnen ikke!
  • Ta bilder av deg selv i prøverommet, og send venninner for express-fashion-guru-advice.
  • Gjør unna det du må bli ferdig med først, så blir kvelden mye morsommere - det er viktig at du klarer å koble helt av når du først har sjansen.
  • Multitask for å bli ferdig: Ta et bad mens du hører på avslappende musikk, ta en face-mask og avtaler med venner på SMS samtidig.
  • Miniflasker med hårspray er et universalmiddel mot alt fra raknede nylonstrømper og skumle pirattaxiturer til flatt hår.
  • Påfør leppestiften eller glossen i taxien
  • Ha et par Compeed eller Scholl-lapper i vesken, just in case.
  • Spar parfymeprøver til sminkepungen, så har du alltid yndlingsparfymen i veska.
  • Hvis alt annet går galt (hair-day, kjole, spraytan, kviser, mensen-mage, makeup, date, humør) - sats på verdens feteste sko!


Hilde-Marstrander320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning