Fra potetsekk til timeglass

Har du også gått opp noen kilo etter at ballongkjoler og store cardigans ble trendy? Ikke fortvil, vi forteller deg hvordan du får frem timeglassfiguren igjen!

Publisert Oppdatert
Oversized tunikaer, stretchjeans, store cardigans, vide skjørt og ballongkjoler er behagelige, men har moten fått deg til å ligge på latsiden, og du kan ikke huske sist du så en timeglassfigur i speilet? Ikke bekymre deg, du trenger ikke å leve i store klær resten av livet - det hele dreier seg om en god holdning og et par nøkkelplagg.

Maximoten

Det absolutt heteste på motefronten for øyeblikket handler om store og lange topper, ekstra stretch i jeansa, vide bukser med herresnitt og gensere og kjoler som ser ut som de er forbeholdt gravide. Designerne tropper opp på haute coturevisningene sine med triangelformede frakker og kjoler, store bluser og vide strikkejakker.

Og nettopp denne moten gjør at kiloene kan snike seg på uten at vi merker det. Smale jeans uten stretch som begynner å bli for trange gir intet rom for misforståelser, men en ballongkjole skjuler kiloene både for oss selv og omverdenen.

For øyeblikket er det ikke trangt og smalt som styrer klestrendene, dermed slipper vi kanskje å tenke på vekten, vi kan la lårene leve ubekymret under maxikjolen og det er kanskje ikke så farlig at leggene ikke er supermuskuløse denne sommeren?

Men som alt annet er moten skiftende og varierende, og vi kan med sikkerhet si at maximoten ikke er evigvarende.

Motsatt mote

Om føler du at du har behov for å få frem fasongen igjen, kan du faktisk ty til moten nok en gang. Denne gangen kan du gå motsatt vei - kle deg i klær som følger fasongen din. Ikke bare blir du mer oppmerksom på kroppen din, holdningen din vil også bedre seg, og du er klar for neste motesesong, da skinny jeans og trange topper kanskje er trendy igjen.

Her er våre forslag:

  • Istedenfor å kjøre lag på lag - moten, skal du ta på deg en tettsittende topp som støtter godt. Sørg for å fremheve det du er mest fornøyd med, kanskje har du flotte krageben som kan få ekstra oppmerksomhet i en topp med båtutringning? Du kan fremdeles være trendy ved at toppen er lang.

  • Istedenfor å gå for dine favorittjeans med superstretch, kan du gå for jeans med høyt liv og mindre bevegelse i stoffet. Fasongen din holder seg strømlinjeformet, og selv om det er behagelig med stretch vil en bukse uten elastisitet se bedre ut dersom du har et par kilo for mye. Velg en bukse som er høy nok på livet til at magen får litt støtte, det er både behagelig og flatterende.

  • Invester i et par blyantskjørt og gå for en slankende strømpebukse under som holder inne mage, rumpe og lår.

  • Når du handler kan du se etter plagg med feminine former som viser frem kroppen din på en flatterende måte. Gjerne kjoler med markert liv og smalt skjørt, eller kjoler i femtitallsstil. Omslagstopper er også supert om du vil være feminin, men samtidig gjerne vil skjule noe av magen.

  • Det vil helt sikkert være ukomfortabelt og vanskelig i begynnelsen, særlig når magen er "bundet" av et stramt stoff. Men etterhvert vil holdningen din bli bedre, og du ser slankere ut.

  • Selvsagt er det lov å slenge på seg en behagelig t-skjorte og joggebukser når du kommer hjem om kvelden, eller ta på deg den vide sommerkjolen for en lunsj i parken, men ikke vær redd for å vise deg frem!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning