Forebygg rynker

Visste du at du bør bruke solkrem allerede nå i februar? Tips fra hudpleier her!

Publisert Oppdatert
Hudpleier ved Sans Parfymeri og hudpleie Caroline Borgersen, forteller at selv om det ikke er sol året rundt bør vi likevel bruke minimum SPF 15 - hele året.

- Solbeskyttelse bør brukes hele året og hver gang man utsetter seg for UV-stråler. Mange dagkremer har SPF og de er flotte å bruke til daglig, men skal man være mye ute, enten det er sol eller overskyet, vinter eller sommer, er det lurt å bruke en solkrem, sier Borgersen

Husk peeling

Mange kan derimot reagere på solkremer som er fete og inneholder mye mineraloljer, og dermed kan tette porer.

- I tillegg mister cellene fuktigheten lettere og ligger som et tykkere lag av døde hudceller på overflaten av huden, noe som også tetter igjen porene. Dette skjer spesielt i ansiktet, når det er varmt i været og vi smører oss hver dag. Solkremene blir i dag lettere og lettere i konsistensen, spesielt til ansikt. Dra innom et parfymeri og få prøver på de letteste solkremene de har og prøv dem ut før du går til innkjøp av en krem, sier Borgersen

- Det er også viktig å rense av solkremen når man ikke er eksponert i solen lenger og påføre en lettere fuktighetskrem. Peeling en-to ganger i uken vil også fjerne døde hudceller og urenheter som kan tette porene, forklarer hudpleieren.

For å unngå rynker

Visste du at 90 prosent av hudens aldingstegn skyldes UV stråler?

- Hadde vi aldri eksponert oss for disse, ville aldringstegnene først kommet i 70-års alderen, forteller Borgersen

Så for å forebygge rynker, får du en liten huskeliste her:

  • Bruk alltid solkrem ved soleksponering.
  • Smøre deg ofte - 20 minutter før man går ut, annen hver time og etter mye svetting, bading og tørking med håndkle.
  • Unngå solen mellom klokken 10:00 og 15:00, iallefall mellom 12 og 15.
  • Bruke høy faktor - man blir ikke mindre brun, det bare tar litt leger tid. Til gjengjeld sitter fargen bedre og blir mye penere.
  • Bruk nok solkrem - 30 gram eller seks t-skjeer for å dekke kroppen. For lite solkrem gir mindre beskyttelse.
  • Ikke "trapp ned" - UVA strålene som forårsaker aldringstegnene er konstante gjennom hele året og hele dagen. Skal man forebygge UVA-skader, må vi beskytte oss mot dem hele tiden.
  • Gi huden god pleie før og etter soling - rens, tilfør ekstra godt med fuktighet, fjern urenheter og døde hudceller en-to ganger i uken med peeling, bruk fuktighetsmaske.
hud22-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning