Forebygg rynkene

– Start når tørrhetslinjene oppstår.

Forebygg rynkene

Forebygg rynkene

Publisert Oppdatert
Daglig leder og fagansvarlig ved Oslo Hudpleieklinikk, Anne Berit Eide, forteller at kvinner bør begynne å forebygge rynker når huden blir tørrere.

- Start når tørrhetslinjene oppstår. Tørrhet fører til rynker, så god fuktighetskrem kan en starte med tidlig. Så tilpasses virkestoffene i hudpleien etter hvert, forteller hun.

Gunstig for huden

Hvis du ønsker å beholde huden ung og glatt, kommer det an på hvordan du har stelt huden din tidligere.

- Ønsker man å forebygge rynker, er det avgjørende hvordan en har pleiet huden. Er man flink til å rense huden dag og kveld, og bruke produkter med gode virkestoffer, unngår man irritert hud og forebygger slitasje i tillegg.

Les også: Dette legger han merke til

Les også: Ta hånd om hendene

Les også: Plettfri hud på sikt


Det er ikke så lett å vite hvilke kremer som passer til akkurat din hud, men Eide er klar på at det er én ingrediens som absolutt bør være i kremer.

- En krem bør inneholde gode antidoxidanter. C- og A-vitaminer er også gunstige. Det er viktig å være nøye med rens og peeling, slik at virkestoffene kommer så langt ned i huden som mulig.

Dette kan du oppnå

Med god hudpleie er det mulig å få en glatt hud.

- Du kan få glattere overflate, mindre porer, jevnere hudfarge og bedre elastisitet, slik at en ikke reduserer dybden i linjer og rynker.

Videre forteller hun at ordtaket "beauty within" er noe å tenke over i forhold til hud.

- Unngå for mye alkohol og røyk. Drikk rikelig med vann og unngå overdreven soling.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning