Fordelen med voksing

Vi kvinner er villige til å betale i dyre dommer for hårfjerning, men hvilken metode er best - og rimeligst?

Sist oppdatert
Foto: Veet

99 prosent av alle norske kvinner fjerner hår på kroppen eller i ansiktet. Det viser en undersøkelse foretatt av Enalyzer blant 941 norske kvinner. Hvordan man fjerner hårene varierer derimot.

Fordelen med voks

Voks fjerner hårene ved roten og fordelen fremfor barbering er at resultatet holder seg mye lenger. Helt opp til fire uker, litt avhengig av hårenes grofaser.

Les også: Få silkemyke legger

Les også: Sexy nedentil



En prissammenligning blant 25 skjønnhetssalonger viser at det gjennomsnittlig koster 602 kroner å få vokset legger og bikinilinje. Skal man i tillegg vokse lårene, koster det tilsammen 868 kroner. Det er imidlertid stor prisforskjell fra den billigste til den dyreste behandlingen i undersøkelsen, nemlig fra 380 kroner til 1005 kroner for legger og bikinilinje. Totalt vil det i gjennomsnitt koste 7826 kroner i året å få vokset håret på leggene og bikinilinjen i en salong, hvis du får det gjort hver fjerde uke.

Du kan også bruke voks selv, til en langt rimeligere penge. Husk bare på at dette krever litt trening, så forsøk gjerne på et lite område første gangen. Hold huden stramt, og riv av raskt. Smør gjerne inn huden med en beroligende olje eller krem etterpå.

Krem eller barbering?

Barberhøvler kan man få i alle prisklasser - helt fra noen få kroner for den billigste til langt over hundre kroner for den dyreste.

Til gjengjeld er det stor forskjell på hvor mange ganger en barberhøvel kan brukes. Generelt skal man være oppmerksom på å skifte bladet ofte, da resultatet ellers lett kan bli dårlig og med inngrodde hår og rifter som en konsekvens.

Les også: Huden repareres om natten

Les også: Vi tester mattende pudder

Les også: De beste øyenskyggene



Sliter du mye med inngrodde hår kan det lønne seg å barbere med, og ikke mot, hårene. Det fører ikke til et like glatt resultat, men du slipper irritert hud med røde nupper.

Hårfjerningskrem kan kun brukes en enkelt gang, men til gjengjeld holder kremen benene glatte lenger enn ved barbering, og metoden er helt smertefri.

Kilde: Veet Pressemelding Hrvoks220

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også