For mye av det gode?

Skjønnhetspleie er bra, men det må gjøres på riktig måte.

Publisert Oppdatert
Pleie og beskyttelse er nødvendig, men det kan bli for mye også. Så alt med måte!

Vann er viktig, men...

Du bør likevel ikke dusje for ofte, dette tørker ut hud og hår. Dusj bare når det er nødvendig og husk å bruke fuktighetskrem rett etter dusjen.

Men drikke masse vann, det kan du! Forsøk å utelukkende tilføre væske i form av rent vann, det er sunnest for deg. Dessuten unngår du å bli dehydrert i varmen.

Fuktighet

Ikke overdriv med fuktighetskrem og bodylotion. Bruk lette kremer når det er varmt. Tunge kremer kan gjøre vondt verre ved å både tette porene og gjøre huden uren.

Trenger huden din mer fukt kan du bruke en god nattkrem, forskning viser at huden leger seg selv best om natten.

Ikke dobbelt opp

Ikke påfør massevis av produkter oppå hverandre. Hvis du bruker for mange produkter som ikke hører sammen, kan dette irritere huden.

Morgenfugl med kaffe i munn

Ikke drikk for mye kaffe, pøser du på med kaffe kan du oppleve at huden blir tørr og dehydrert, og på sommeren trenger huden all fukt den kan få.

Samtidig viser flere undersøkelser at koffein på mange måter er bra for kroppen. Blant annet skal det forebygge mot rynker, redusere rødhet og rosacea i huden.

Skrubb forsiktig

Ikke bruk for hard skrubbeteknikk, vott eller peelingskum på huden. Du bør heller ikke skrubbe deg for ofte. Styr unna kremer med nøtteskall i, dette kan skrape opp huden og gjøre vondt verre. Den generelle regelen er å eksfoliere to ganger i uken. Fet hud takler eksfoliering opp til fire ganger i uken, mens tørr hud er sensitiv og tåler stort sett en gang i uken. En god tommelfingerregel er å peele kun når det er nødvendig og husk å bruke fuktighetskrem rett etter dusjen.

Brun med måte

Vi skal nyte solen, og litt sol er bare bra for huden, men selv en lett brunfarge representerer skade på kroppens største organ, huden. Solen du får på huden mens du kjører bil eller går ut til lunsj, er nok for ditt anbefalte daglige vitamin D-inntak. Derfor bør du ikke nedprioritere solfaktoren, du bør bruke solkrem med minst faktor 15 hver eneste dag.

Selvbruningsprodukter er en fin måte å få frisk farge i huden på. Eksfoliere huden før du bruker selvbruning og bruk fuktighetskrem før du påfører selvbruningsproduktet, da har det størst sannsynlighet for å få et jevnt resultat.

 • Se hvem som vant Kvinneguidens selvbrunertest her!

 • Massasje

  Du bør ikke massere huden for mye, eller ta på ansiktet ditt for mye. En ansiktsmassasje kan være stresslettende, bedre elastiteten og gi deg en vakker glød, men for mye stimulering av huden kan også irritere sensitiv hud, gjøre kviser, eksem og generelt irritert hud verre. Prøv å unngå å røre ansiktet om dagen da fingrene dine kan være skitne uten at du ser det.

  Drikk grønnsaker

  Hvis du ikke er flink nok til å spise fem om dagen av både frukt og grønt, kan du erstatte inntaket med rene fruktjuicer slik at du får i deg det du trenger. Skaff deg en blender og inkludere bladgrønnsaker som spinat, og blande sammen ingefær, sitron og rødbeter for en perfekt skjønnhetsmiks.

  Nok av kviser

  Det er viktig å ikke bruke en altfor sterk alkoholbasert toner eller noe så sterkt som tannkrem på kviser. Dette vil frarøve huden for fuktighet noe som kan forverre tilstanden i huden.

  Bruk en mild kvisebehandler på ansiktet morgen og kveld, og skaff deg gjerne et serum som du kan legge direkte på urenheter med en gang de oppstår. Smertefulle, underjordiske kviser kan vare i flere uker, her er det best å bruke produktet med salicylic syre eller benzyl peroxide i.

  Lekre lepper

  Hold leppene dine kysseklare ved å styre unna mentholsalver. Bruk heller gloss eller leppepomade med sheasmør og bivoks i, dette fukter og beskytter leppene.

  Bruker du ikke solfaktor på leppene risikerer du tørre, solbrente lepper. I tillegg trigges herpes av sterke solstråler. Blank lipgloss gjør leppene ekstra sårbare, så sørg alltid for å ha et godt lag solkrem med høy faktor som base.

  Kilde: Elle.com
Vann320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning