Flotte sommerfrisyrer

Slik lærer du å sette opp håret i sommervarmen!

Publisert Oppdatert
Det kan være slitsomt å ha håret hengende ned i ansiktet når det er varmt ute. I tillegg blir håret ofte flatt og for mange fett når været er varmt eller fuktig. En kjapp oppsats er løsningen.

Utstyr og pleie

Først og fremst skal du investere i gode produkter og skikkelig utstyr. Prøv følgende:
  • Kjøp deg en god tørrspray med godt hold. Tørrspray tynger ikke håret på samme måte som en pumpespray, du kan dermed spraye over hele håret når du har laget frisyren ferdig og få den til å holde hele dagen uten at håret faller sammen.
  • Ha en god hårbørste tilpasset din hårtype, de beste børstene får du kjøpt hos frisøren.
  • Fliseklemmer og hårspenner er et absolutt must når du skal sette opp håret. Invester så du har mange typer å velge mellom og oppbevare alt i en skål. Du får kjøpt hårspenner over alt både på accessoriesavdelinger, butikker, klesbutikker og hos frisøren.


Les også: Vårhår

Les også: Enkel hårfiks

Les også: 17.mai-håret  • Vil du at håret skal henge rett ned enkelte steder rundt ansiktet? Bruk en glattetang for å rette håret, og dra et serum gjennom hårtuppene etterpå. Da holder resultatet seg hele dagen.
  • Liker du å tupere håret for å få volum? Lite er mer skadelig. Det er faktisk bedre å bruke en krepptang. Om du krepper håret i bunnen, løfter opp det øverste håret og krepper håret under, grer ut igjen og legger øverste laget med hår over igjen, får du et fantastisk volum, uten at krepphåret synes.
  • En krølltang kan hjelpe deg å skape volum og samt gi deg en glamorøs look når du skal sette opp håret. Det samme kan gode krøllruller gjøre. Slik er det også lettere å få kontroll på lokkene når du setter det opp.
  • Ikke glem å pleie håret ditt. Invester i en god sjampo og balsam, en god kur som du bruker annenhver gang du dusjer, en varmebeskyttende krem eller spray og et godt hårserum slik at håret ditt holder seg sunt.


  • Kult oppsatt

    Det er bare kreativiteten som setter en stopper for deg, prøv deg frem og lek deg litt med håret. Her har du fire frisyrer som er praktiske i sommervarmen:

Strategisk roteteBegynn med rent hår og bruk en stor børste til å gre håret rett ned mens du føner det. Når håret begynner å bli tørt, fokuser på kronen din og blås på toppen for å bygge opp tekstur og volum. Bruk en kreppetang på et par av de underste lagene for å skape mer volum. Gre ut og trekk alt håret bak og opp og fest tilfeldig med fliseklemmer. Trekk ut tilfeldige deler av håret fremme med luggen og rundt ansiktet ditt. Avslutt med en tørrspray med godt hold.

ElegantNår håret er håndkletørt legger du i et glatteserum med fingrene og føner tørt mens du grer det. Deretter legger du en håndfull med gel fra hårrøttene til midten av hodet. Trekk håret ditt bak og fest med en tynn hårstrikk. Del den lave hestehalen din inn i tre deler. Ta seksjon nummer en på venstre siden og tvinne den for så å lage en liten hårball som du fester med fliseklemmer. Gjør dette med seksjon nummer to på høyre side også. Det siste håret brer du glatt over disse to hårballene, og fester med fliseklemmer i underkant. Avslutt med holdspray over hele håret.

RockaFør du føner håret, legg volummousse i det fuktige håret. Bruk en rund børste og føn mens du ruller håret nedover med rundbørsten helt til det er tørt. Deretter grer du det bakover mot kronen, lager en rotete hårball, og fester med fliseklemmer. La litt hår være løst i luggen, tupér forsiktig og trekk bakover for å skape en høy lugg. Fest med fliseklemmer og avslutt med holdspray.

Søtt og enkeltBegynn med håndkletørt hår, og føn mens du bruker fingrene dine som en kam. Når det er tørt deler du håret i midtskill. Trekk håret bak og til siden i en lav og løs hestehale. Deretter pakker du håret i hestehalen inn i strikken det er festet i for å skape en hårball. Bruk en glanshårspray med hold for å avslutte looken. Pynt gjerne med en blomst.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning