Fire lekre sminkemetoder

Lær deg å variere stilen din med makeup!

Publisert Oppdatert
Foto: Istockphoto.com

Du ser det på catwalken hele tiden, designerne understreker looken med makeup og hår. Overfør noe av det til hverdagen, og du kan skape helt nye uttrykk ved å bytte ut sminken din!

Sotede øyne

Sotede øyne er tidløst, men har vært spesielt populært de siste par årene. Skal vi tro franske Vogue kommer denne looken til å være høyaktuell i minst et par år fremover. Sotede øyne er kanskje mest populært på kveldstid, men looken fungerer også på dagtid. Pass bare på å bruke en litt dusere naturlig farge som ikke ser for dramatisk ut i dagslyset.

For ekstra kul soting: Du trenger en god, svart kajal, en rik maskara og en god brynsskygge. Bygg opp kajalen i lag på lag for deretter å blande denne jevnt utover øyelokket med en myk kost. Det er smart å la det innerste hjørnet være lyst med en skimmerskygge slik at du unngår å "lukke" øyet for mye.

Moderne drama

Om du ikke ønsker for mye fokus på øynene, kan du heller la leppene få hele fokuset. Mørk leppestift, gjerne i dyp lilla, er nydelig sammen med en blek og matt hud.

Godt tips: Bruk en highlighter rundt kantene på leppene før du påfører lipliner og en pigmentrik leppestift.

Fullt fokus

Vi har lært at fokuset bør være på det ene eller andre eller tredje punktet i ansiktet, ikke over hele. Vi vil aldri ha for mye av det gode, men dersom du har lyst å endre stilen din for en kveld, kan du faktisk få dette til å funke! Det handler om å bruke primer, foundation, solpudder, blush, leppestift, maskara og øyenskygge - men det må legges riktig og pent.

Tips: Her passer det godt med en sterk lipgloss i rosa, for eksempel fra Dior eller Chanel. Du trenger også en svart eyeliner som du kan bruke både på våtlinjen oppe, nede og langs øverste vippekant. La deg gjerne inspirere av Brigitte Bardot. Ikke glem en fin, rosa blush for å avslutte looken.

Vinterbrun

Ja, det er in å være blek denne vinteren, men det er fullt lovlig å ta frem solpudderet om du har lyst til å gi ansiktet litt farge. Husk å bruke en middels stor kost så du har kontroll på pudringen din.

Tips: Liker du en naturlig look, kan løsningen være å bruke en fuktighetskrem med litt lett farge i. Dette jevner ut hudtonen og holder looken din fresh, det forteller makeupartist Dunja Gahg til Timesonline. Hun minner også om at du ikke må glemme å bruke din favorittconcealer under øynene for å skjule ringer og poser. Bruk solpudder sammen med helt nude - eller blekrosa lepper. Hold tonene varme fremfor kalde, unngå lipgloss og ikke la leppene bli blankere enn de blir med leppepomade. Aron-De-May-Lancome220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning