Finn DIN stil

- Ikke bli for opphengt i trender, men følg din egen smak, tipser moteblogger.

Publisert Oppdatert
Foto: Elenita.no, Lena Rustan Fidjestad står bak motebloggen Elenita.no

- Jeg har veldig vanskelig for å definere min stil ettersom jeg liker å eksperimentere med ulike uttrykk. Det har nok en sammenheng med min store lidenskap for å kle meg ut som barn, jeg liker å leke med klær, sier motebloggeren bak Elenita.no, Lena Rustan Fidjestad.

Kle deg etter kroppen

Hun mener selv av antrekkene hennes kan være alt fra rocka til romantiske, bohèm til hippie, og både feminine og maskuline.

- Det kommer helt an på hva jeg føler for akkurat den dagen. Jeg liker også å blande kontraster i ett og samme antrekk for å "mykne" uttrykket litt. Bortsett fra det, kler jeg meg som oftest ganske enkelt med kun ett statementplagg i fokus, og er ganske bevisst på hvordan jeg skal kle meg i forhold til kroppsproporsjonene mine. Jeg har ikke så lange ben, og forlenger dem bevisst ved å fremheve midjen med smale belter og highwaist bukser, shorts og skjørt, samt at jeg bruker enten korte eller lange skjørtelengder. Sorte strømpebukser blir også flittig brukt - så mye at de nesten har blitt et signaturtrekk, forteller Lena til Kvinneguiden.no.

Vanligvis pleier hun å velge ut ett plagg hun har lyst til å ha på seg, og bygger resten av antrekket rundt det ene plagget. Det kan være alt fra et belte til en bukse, skjorte eller et par sko som setter hjernen i gang. Ellers er vær og humør påvirkende faktorer.

Les også: Mønstersjokk i høst

Les også: Slik får du en sofistikert stil

Les også: 90-tallsmote i høstMange kvinner er usikre på hvordan de skal finne sin unike stil, Lena mener at det er viktig å ikke være for opphengt i trender, men heller følge egen smak.

- Det er også lurt når du er på shopping å ikke bli for opphengt i om plaggene er "meg", men heller ta utfordringen og gjøre plaggene til "meg". For inspirasjon til å finne sin egen stil kan man enten lese blogger, magasiner eller følge med på kjendiser. Klipp gjerne ut det som faller i smak og lag en bildekollasje for å bli mer bevisst på hva du liker, sier hun.

Favorittplagg

Hun forteller at hun aldri går lei basisplaggene sine;

- Det samme gjelder Acne Pistol Short-skoene jeg kjøpte i vår. De går til alt og er veldig behagelige å gå i. Av farger er jeg tilhenger av nøytrale farger som sort, militærgrønt, krem- og pudderfarger. Jeg har en sort hatt jeg kjøpte i London for et par år siden som gir det lille ekstra til hverdagsantrekkene. Den grønne militærinspirerte jakka mi vil jeg bruke til omtrent alt, og må omtrent tvinge meg selv til å bruke andre jakker. Jeg er utrolig svak for rysjer og kan ikke få nok av søte rysjebluser. Det er rett og slett ikke mulig for meg å la dem henge i fred i butikkene. En annen favoritt er en vintage syrevasket shorts jeg kjøpte i London. Den er perfekt rocka. Jeg har også en svakhet for prikker, striper, blomstermønster og etniske klær, forteller motebloggeren.

Høstlig must

Lena gleder seg til å børste støv av ankelstøvlettene og dra frem igjen strikkeplaggene denne høsten.

- Jeg gleder meg også til å leke meg med lag-på-lag, og i motsetning til årene før, skal jeg prøve å være flink til å bruke lysere toner også på høsten og videre utover vinteren, sier hun.

Det er visse plagg, sko og tilbehør som blir spesielt viktig til høsten. Lena tipser;
  • Kamelfargede kåper og ikke minst jakker med saueull-lining, aviatorjakke med saueull på kragen. Også skoene skal fôres med saueull.
  • Brokade, fløyel og skinn er populære materialer denne høsten.
  • Buksebena kan, i tillegg til å være skinny, også være vide. I tillegg til de vide buksene gjør også slengbuksa et comeback.
  • Jeg har sett mye space-print på overdelene.
  • Rysjer, blonder og draperinger er sikre vinnere.
  • I motsetning til forsesongens maxi og mini-lengder, kan skjørtene og kjolene gjerne slutte midt på leggen.
  • Wedgehælen, de store skjerfene, pelsjakkene og strikkede plagg vil være like aktuelle i år som i fjor.
elenita5-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning