Finn din farge!

Slik finner du ut hvilke hårfarge som kler deg aller best.

Publisert Oppdatert
  • Les mer på Sølvis blogg Salongen!
  • Dersom du finner ut hvilken farge som kler deg best, vil looken din bli drastisk forbedret og du vil se fantastisk ut!

    Varm hudfarge, kald øyenfarge

    Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll vet hvordan du skal gå fram;

    - Først må du finne ut om du kler kalde eller varme farger. Hva har du forsøkt før? Hva kunne du tenke deg? Hel farge eller striper i håret? Hva anbefaler din frisør? Dersom du er svart i håret og vil bli iskald blondine, er det ikke gjort over natten. Det tar tid og det sliter på håret. Da er det bedre at du forteller din frisør hva du tenker og deretter kan hun anbefale hva som er best for ditt hår. Er det noe du absolut ikke kunne tenkt deg? Kikk på trender og moter, kjendiser og i blader, sier Sølvi.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (26) som er daglig leder ved Think Hairwear i Bergen og frisørlærer ved Norsk Frisørskole. Hun er Kvinneguidens hårekspert.Hos oss får du mange gode hårtips fra den glade frisøren.

Å finne den riktige fargen kan være vanskelig, og det er ikke alltid logisk hva som kler deg best:

- Man kan ha en varm hudfargen mens øynene kan være kalde, eller omvendt. Det er undertonene i huden som forteller om du kler kalde eller varme farger. Blå øyne kan være både kalde og varme, det spørs hvor mye av de andre fargene som er i dem. Det er vanskelig å si at de med brune øyne kler varme farger best, fordi det er stor forskjell på folk og det er nesten umulig å si noe uten å se dem. Men fregner kan for eksempel være tegn på varme farger, det samme med naturlig rødt hår. Grønne eller brune øyne er ofte varme, mens blå eller grå øyne er oftest kalde, sier Sølvi.

Fargeanalyse

Hun foreslår også at du tar en fargeanalyse der du finner ut hva slags undertone du har i huden.

- Vi har ulike årstider: Vinter, vår, sommer og høst. Fargene dine blir plassert i den ene årstiden og derfra vet du om du kler kalde eller varme farger. Spør parfymeriet du går forbi hver dag eller i en frisørsalong. Det finnes også egne steder hvor du kan få en god fargeanalyse, sier frisøren.

Sølvi tar også hensyn til sminkefarger når hun farger hår på kunder.

- De som bruker mye sminke kan tåle litt ekstra, gjerne litt kaldere og kraftigere farge. Det er superviktig at du finner riktig farge på makeupen. Du kan fremheve de varme fargene dine, eller dempe de. Jeg kler best kalde farger, men om jeg skifter farge på linser fra blå til brun kler jeg plutselig varmere farger, sier Sølvi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning