Fin hud i en fei!

Det finnes kjappe løsninger for deg som trenger litt ekstra glød i kinnene innen kort tid. Her er tipsene.

Publisert Oppdatert

Er du invitert på en fest hvor du vil ta deg virkelig godt ut, eller har du glemt at du skal i bryllup om to uker? Det finnes enkle triks for å få litt mer gjød i kinnene og renere hud på kort tid. Vi har snakket med Joachim Schwartzbach, daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk, om hva du kan gjøre.

 

2 uker:

 

Har du to uker på deg, er det en del forskjellige ting du kan gjøre:

 • Sterk peeling
  Det finnes mange forskjellige peeling-behandlinger til forskjellige hudtyper. Felles for de alle er at de bidrar til å fjerne døde celler og partikler i huden og provoserer dannelsen av ny, frisk hud. Vær imidlertid oppmerksom på at du vil flasse en god del i dagene etter peelingen, og at du må smøre deg inn med kremer du får sammen med peelingen.
 • Behandling med innslusing av fukt
  Dette er en behandling som kan hjelpe deg med tørr hud. Til innslusingen brukes microstrøm, som trener ansiktsmuskulaturen og hjelper produktene med å penetrere dypere inn i huden.

 

1 uke:

 • Standard ansiktsbehandling
  De fleste hudpleiesalonger har en "standard"-behandling. Denne er ganske enkel, og består som regel av vask og rens av huden, utklemming av kviser og andre urenheter, samt avsluttende behandling hvor huden roes ned igjen. En slik behandling varer en times tid, og gir huden en frisk glød som gjerne varer noen dager.
 • Lett peeling
  Det finnes også peelingbehandlinger som er lettere, og som ikke gjør at du flasser veldig etterpå. Ved å spørre din lokale hudpleier får du vite hva som passer best når du trenger å se bra ut etter kort tid.

 

Gjør det hjemme:

 • Peeling
  Hos hudpleiere og i skjønnhetsbutikker kan du få kjøpt peelinger du kan bruke hjemme. Disse er som regel såpass milde at de kan brukes minst en gang i uken, og noen ganger oftere. Velger du riktig type, kan disse både gjøre huden din renere og gi deg en friskere glød i ansiktet den samme dagen og dagene etterpå.
 • Behandlingsmaske
  Er huden sliten og grå, kan en hjemmemaske hjelpe deg. Det finnes et utall ulike masker, for for eksempel gusten eller tørr hud. Det kan lønne seg å kjøpe en maske på et profesjonellt sted, slik at du ikke gjør vondt verre ved å påføre en maske som ikke passer din hud.

 

 

Til slutt kan vi nevne at skjønnhet ofte koster. Vil du ha en skikkelig peeling-behandling hos hudpleier, bør du ikke bli overrasket om du må ut med 1500-2000 kroner. Enklere peelinger og andre behandlinger koster mindre, avhengig av hvor du går til behandling.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning