Feminin og bredskuldret

Marker deg i motebildet med spisse skulderputer eller store puffermer!

Publisert Oppdatert

Sjekk bildeserie nederst i saken!


80-tallet brakte mange elementer inn i motebildet som man tiåret etter sverget på aldri å innføre seg igjen. Ett av disse elementene var skulderputer. Skulderputer som hos de ivrigste tilhengerne var så store at brukerne måtte smyge seg sidelengs gjennom dørene.

Powerdressing

Nå skal skuldrene igjen breie seg hos de moteriktige.

- 80-tallets powerdressing er tilbake, og dermed fokuset på skuldre og skulderputer, opplyser stylist Jeanette Hoff.

 • Slik bruker du 80-tallsmoten!
 • Skyhøye støvletter
 • Slik er 80-tallssminken


 • - Det er morsomt å se at trender går i sirkler og stadig dukker opp på nytt. Min mor ble hekta på skulderputer på 80-tallet, og har siden brukt skulderputer i alt. Hun føler seg naken uten. Nå er hun plutselig moteriktig igjen, smiler stylisten.

  Skulderputer for kvinner ble innført på 1930-tallet, i alt fra gensere til kjoler. En av de første designerne som tok skulderputene i bruk var Elsa Schiaparelli, og skulderputene på 80-tallet hentet inspirasjon fra hennes modeller.

  - Bruk klassiske plagg

  - I høst har designere som Balenciaga, Marc Jacobs, Docle & Gabbana og Givenchy latt seg inspirere av de markante silhuettene fra 1930- og 1980-tallet. Kleskjeder som H&M, Topshop, Oasis og Gina Tricot er veldig raske med å kopiere trender, og denne høsten har de knapt en dressjakke, kjole eller topp uten skulderputer, forteller Hoff. Hun tror de mest dramatiske variantene er typiske moteblaff som fort vil forsvinne ut av motebildet.

  - Bruk gjerne skulderpute-plaggene sammen med litt mer klassiske plagg. For eksempel en dressjakke med brede skuldre til en enkel hvit t-skjorte og jeans, tipser hun.

  - 80-tallet fra topp til tå er ikke hot.

Sjekk 80-tallsmoten her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning