Farvel til kjedelig hår!

Lei av frisyren din? Vår hårekspert gir deg tipsene til "nytt" hår!

Publisert Oppdatert
Det er lett å bli lei av looken sin, men det er jo ikke alltid man har lyst til å la frisøren gå amok med saks eller farge... Heldigvis finnes det mye du kan gjøre selv hjemme!

Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, sitter inne med mye kunnskaper på området og avslører gjerne sine hemmeligheter for deg!

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

Langt og variert

Så hva kan man egentlig gjøre med et kjedelig hverdagshår som henger rett ned?

- Bruk saltvannspray for å få volum i håret. Det gir lett løft og tørker det på en måte litt ut slik at det blir lettere å å få volum i det. Å tupère på kronen kan også være med å hjelpe frisyren, forklarer Sølvi.

Det finnes også mye miksing og triksing man kan gjøre om man leker seg med fletter, hestehaler, klemmer, hårspray eller bånd for å sprite opp hverdagshåret. Her har Sølvi flere råd:

  • Fest alltid fliseklemmer i kryss slik at de sitter hele dagen uten at de faller ut.


  • I de fleste kjedebutikker får du kjøpt kjempesmarte fliseklemmer med perler eller blomster på om du skal sette håret opp og ønsker deg litt ekstra pynt. Jeg har selv et helt lager med diverse blomster i alle farger og størrelser. Det gjør litt ut av seg uten at det blir for mye. Er du ekstra kreativ kan du kjøpe knapper, bånd og annen pynt, og lime det på fliseklemmene selv.


  • Bruk løse hestehaler. Vipp en liten del av håret rundt strikken slik at den skjules og så fester du den med en fliseklemme innimellom alt håret. Den skal ikke synes. Bruk en lett hårspray over til slutt for å få ned småhår. Toupèr halen for å få mer volum.


  • Kort og kult

    Når man først har klippet av seg det meste av håret, kan det være vanskelig å vise seg fra nye sider flere ganger i uken, men Sølvi mener man allikevel har mange valgmuligheter. Noe så enkelt som å knyte et bånd rundt hodet kan gjøre frisyren spennende - også når du har kort hår.

    - Det finnes så mange tips der ute og man kan gjøre masse kult med kort hår! Kikk i blader og magasiner, kjendisene er jo ofte først ute med det nye og det finnes utallige korte frisyrer. Jeg er ofte på Internett og søker etter nye, freshe frisyer jeg kan ta med meg i jobben min, forklarer frisøren.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning