Fargefest for føttene

Slik bruker du vårens fargerike skotrend.

Publisert Oppdatert
Sorte sko er alltid en vinner, men skal du være trendy denne våren er det knallfarger du bør satse på. Nå er det nemlig fargefest i skohyllene!

Les også: Metallisk vår

Les også: Favorittfargen du kler

Les også: Lei av sort?


Miks og match

Etter en lang periode med nøytrale farger ser vi masse farger igjen, sier Elin Carlsen, kjedesjef for Bianco Footwear i Norge, når vi møter henne under lanseringen av Biancos vårkolleksjon.

I hyllene ser vi alt fra sterke nyanser av blått, oransje og grønt, til dusere farger som mintgrønt og rosa.

- Hos oss er rosa "the new black". Nå skal du mikse de sterke fargene. Bruk rosa sammen med mingrønt, eller miks rosa og oransje, sier Carlsen.

Er du ekstra dristig kan du gjerne bruke fargene fra topp til tå.

- Kombiner en rosa bukse med en mintgrønn topp og mintgrønne sko. Vil du tone det litt ned kan du satse på rosa sko til en mintgrønn bukse og en enkel hvit topp, anbefaler Carlsen.

Forsiktig farge

Er du i utgangspunktet litt redd for å bruke de sterke fargene kan det være at trenden virker litt for mye for deg. Men med et mer nedtonet uttrykk eller noen få fargesterke detaljer kan også de med en mer konservativ stil kaste seg over trenden.

- Bruk fargene ton i ton, for eksempel lyse, mintgrønne sko sammen med en mørk turkis bukse. En fargesterk neglelakk i rosa kombinert med mingrønne sko er også en fin måte å bruke fargene på, sier Carlsen.

Høyt og lavt

Høye hæler vil selvsagt få god boltreplass i hyllene hos Bianco også denne våren. I tillegg til klassiske smale stiletthæler vil også elementer fra naturen prege hælene denne sesongen.

- Bast, kork og treimitasjon vil vi se mye av nå. Åpen tå vil også være et viktig stikkord for våren. Nå ser vi mye mindre av den lukkede tuppen, forklarer eksperten.

Men det er ikke bare høyde som gjelder. De flate ballerinaskoene vil stå like sterkt i trendbildet i år som i fjor, og nå kommer det også en ny og spennende variant.

- Ballerinasko er alltid aktuelt. De kan brukes til alt, og er perfekte hverdagssko. I år kommer også en ny type ballerina, inspirert av Hugh Hefner, nemlig en loafer. Dette er det heteste akkurat nå, og en sko man vil se på mange kjendiser framover, forteller Carlsen.

Materialmiks

De siste sesongene har vi sett bruk av mange ulike materialer. Dette er fortsatt veldig aktuelt, i tillegg skal nå materialene gjerne mikses på en og samme sko.

- Vi ser mange ulike materialer, og gjerne i kombinasjon med et annet. Glitter kombineres med imitert suede og metalliske overflater kombineres med kork, forteller Carlsen.

Som i trendbildet ellers er også colorblocking aktuelt på skofronten.

- Vi ser sko som er delt inn i to farger, og spesielt sand kombinert med oransje eller rosa er veldig hot denne sesongen. Bruk sandfargede sko til en oransje kjole, eller omvendt. Hvis du tør kan du velge en grønn veske til for å kjøre fargetrenden helt ut, mener Carlsen.

Se de lekre, fargesterke skoene i bildekarusellen øverst på siden.

elin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning