Fantastiske festfrisyrer!

Kvinneguidens hårekspert gir deg hårfine idèer!

Publisert Oppdatert
  • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!
  • Hvis du skal ut på byen i helgen, er det morsomt å gjøre noe fullstendig annerledes med håret. Og det kan Kvinneguidens hårekspert og frisør Sølvi Bjørnevoll hjelpe deg med!

    Rocka med volum

    Om du har en tendens til å gå med håret rett ned i hverdagen, har du mange muligheter til å rocke opp sveisen når det er fest.

Sølvi mener for eksempel at volum ikke lenger nødvendigvis skal være på kronen;

- I følge Tigi skal volum nå sitte i fronten! Bust til luggen og trekk den bakover. Mohawk-inspirerte frisyrer som har mindre volum på sidene og mest oppå, er veldig i tiden. Bruk store varmruller eller krølltang om du vil ha litt mer glam over det. Små krøller med tang er også kult om du fingertuperer etterpå - gjør det stort, tipser frisøren.

Hvis du har mellomlangt hår, gjerne til skuldrene som en slags bob, mener Sølvi at det er utrolig kult om du retter lokkene godt slik at designlinjen kommer frem.

- Deretter kan du rufse det bak med en tørrvoks eller sette det opp på ene siden for å prøve noe nytt. Tupere det i bunn med en saltvannsspray for å gi håret volum, sier Sølvi.

Skinn med kort hår

Om du har helt kort hår for eksempel med litt lengre lugg, har du også mange muligheter til en kul festfrisyre.

- Du kan rufse det litt mer til enn ellers. Bruk glansfremmende produkter og godt med voks slik at du kan trekke eller rufse luggen utover kvelden, sier Sølvi.

For jenter som er helt kortklipte er det også glans som gjelder:

- Hva med en glansvask og kur hos frisøren før den store kvelden? Da får du en ny, kul farge kjapt og greit og med masse glans! Hvis du ikke ønsker en voldsom forandring kan du for eksempel prøve en kaldere eller varmere nyanse av fargen du har i dag. Bruk gjerne glanskrem eller spray over før du går ut, og du vil bokstavelig talt skinne, forklarer håreksperten.

Perfekt tilbehør

Når det gjelder håraccessories har du mange valgmuligheter, her er det bare din egen smak som setter en stopper. Selv liker Sølvi hårbånd, blomster og strassnåler.

- Nå på høstens festsesong og til julebordene passer det godt med strass. Prøv å finne noen orginale bånd eller klemmer som ikke alle andre har! Du kan også lage dine egne. Bruk pistollim og valgfri pynt som en knapper, perler eller andre småting du finner på hobbybutikken, tipser frisøren.

En rå festsveis krever riktige hjelpemidler og produkter, og håreksperten har sine absolutte favoritter som hun selv sverger til;

- Saltvannsspray er som en foundation for håret og de fleste merker har en spray som funker! Jeg vil også anbefale en god rettetang som du både kan rette og krølle med, men ikke glem varmebeskyttelse på forhånd. I tillegg kan en tuperingskam være veldig nyttig, noen fliseklemmer, en god hårspray og ikke minst en fin glansspray, sier Sølvi. 1 Lugg220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning