Få silkemyke legger

Wax on wax off - slik unngår du røde prikker og inngrodde hår!

Publisert Oppdatert
Kvinner bruker mye tid på å fjerne uønsket hårvekst på både legger,lår, nedentil og under armer, men det er ikke alltid at resultatet blir så perfekt som vi håper på!

- Voks er best

Det absolutt største problemet med hårfjerning, er de røde prikkene som etterhvert også kan utvikle seg til kviseliknende byller eller klumper. En måte å løse dette problemet på, er å fjerne hårene permanent med laser. Dette bør du imidlertid gjøre en fem-seks ganger for at resultatet skal bli optimalt. Dessverre er du ikke garantert et godt resultat, og metoden er også kostbar.

Det fortalte hudterapeut Anette Sommerfelt Kvaal under lanseringen av Veets nye hjemmeserie "Supreme Essens".
 • Sexy nedentil
 • Vakker uten sminke
 • Hun mener at voksing er den absolutt beste måten å fjerne uønsket hårvekst på, dersom du vil være sikret et godt resultat uten at det koster for mye.

  - Fordelene med voksing er at det tar tid før huden lager ny rot. Håret fungerer slik at det gror i 1000 dager og hviler i 100 dager. Det er vondest første gang når man vokser, men det blir bedre etterhvert, sier hudterapeuten.

  Kvaal mener at hårfjerning på legger med voksstrips ikke behøver å ta mer enn maks ti minutter. Selv synes hun at salongvoksing er det beste, men strips til hjemmebruk er mye billigere i tillegg til at det er enkelt å gjennomføre selv.

  - Peel på forhånd

  Hudterapeuten anbefaler å peele huden før du vokser området.

  - Huden blir smidigere, hårene blir mykere, og du begrenser smertene litt, mener Kvaal.

  Det er ikke alle deler av kroppen som egner seg for hjemmevoksing. Vær forsiktig med bikinilinjen, dette området er sensitivt, og du kan risikere blodutredelser og sår. Du bør heller ikke vokse under armene da dette kan forstyrre kjertlene under huden, mener hudterapeuten. I tillegg advarer hun deg mot å vokse på føflekker med hår, og om du har psoriasis, diabetes eller er bløder. Husk også på at huden blir sensitiv etter voksning.

  - Etter at du har vokset deg skal du unngå varme bad rett etterpå, og du, du bør også unngå sol og solarium, bodylotion og selvbruning første døgnet etterpå. Smør heller på Aloe Vera, sier hun.

Fordelen med voksing kontra barbering er at hårene blir revet opp fra selve røttene og bruker mye lengre tid på å vokse ut igjen. I tillegg slipper man de stikkende hårene som man får fra barbering. For at voksingen skal bli vellykket må hårene være av en viss lengde, gjerne en halv centimeter. Lysere hår vokser mye senere enn mørke hår, så vær tålmodig, og vent til håret er langt nok før du tar frem voksen.
 • Huden repareres om natten
 • Vi tester mattende pudder
 • Ung for alltid
 • Slik vokser du selv

  1.Dagen før: Peel hudenområdet som skal vokses.

  2.Test produktet på et lite område dagen før voksing for å sjekke om du er allergisk.

  3.Samme dagen du skal vokse må du først vaske bort eventuell bodylotion.

  4.Rens gjerne huden som skal vokses med Pyrisept for å gjøre den helt ren.

  5.Voksstripsen varmes godt opp mellom hendene, eventuelt kan den varmes i mikro eller vannbad.

  6.Legg voksen på huden og stram huden skikkelig.

  7.Dra raskt mot hårets vokseretning.
Veet220 Vokse-legger220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning