Få sexy negler

Neglene er blant ditt viktigste tilbehør! Slik tar du vare på de.

Publisert Oppdatert
Neglene er laget av et hardt protein som kalles keratin, en av byggeklossene i kroppen. Uten riktig neglepleie kan neglene knekke, men med riktig pleie kan du beskytte neglene, og få sterke og vakre fingertupper.

Hjemmemanikyr

> Du bør ta en liten overhaling minst en gang i uken hjemme. Har du råd og tid er det lurt å investere i en profesjonell manikyr hver sjette uke, da vil neglene holde seg godt ved like.

Forberedelse

Begynn med å fjerne gammel neglelakk. Se etter en neglelakkfjerner som inneholder olje som minsker uttørking av neglen, men som ikke inneholder aceton eller parfyme. Skrubb huden med en mild såpe og varmt vann, og bruk en neglebørste for å fjerne skitt under neglene.

En mykgjørende neglebåndskrem motvirker sprukne og tørre negler. Massèr kremen inn og skyv neglebåndene forsiktig tilbake. Neglebåndene blir myke og smidige og du bør bruke kremen morgen og kveld for å få best mulig resultat.

Fil neglene til ønsket lengde, husk å file mot midten av neglen, ikke frem og tilbake.

Det er også lurt å bruke en lakk som forsterker skjøre negler og motvirker at neglene fliser seg og brekker. Stryk et tynt lag på rene og tørre negler. La det tørke. Bruk lakken en gang per dag til neglene føles hele og sterke. Gjenta ved behov. Dersom du vil ta på neglelakken med farge over den styrkende lakken, kan du gjøre det når neglene er ordentlig tørre.

Infeksjon

Om neglene dine deler seg eller blir hvite eller gule, kan du ha fått en negleinfeksjon. Søk råd på apoteket eller snakk med legen din som kan tipse deg om anti-soppsalve eller lignende. Om huden løsner ved siden av neglene dine, trim huden bort med en skarp saks for å redusere sjansen for større sår.

Ikke bit

Neglebiting gjør neglene både stygge og svake. Du kan prøve å smøre neglene dine med en gjennomsiktig neglelakk med ekkel smak som skal hjelpe deg å holde tennene unna.

ACO-negler320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning