Få perfekte kinnben

Du kan trylle deg til et definert og vakkert ansikt. Få tipsene her!

Publisert Oppdatert
Sminke skal fremheve dine naturlige trekk og ikke skjule dem. Her handler det om å kunne bruke utstyret riktig!

Høye kinnben

Kvinneguidens makeup-ekspert, Mette Langseth, forteller at du former ansiktet ved å bruke lys og skygge, definerer det man vil ha frem og det man vil skjule.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

- For å få frem partier i ansiktet, kan du bruke en concealer eller en highlighter. Bruk dette på høye partier i ansiktet, som øverst på kinnben, på øyenbrynsben, kjeveben og nesebenet. For å dempe noe du ikke vil skal stikke frem, kan du godt bruke en rouge eller litt solpudder til å lage skygger. For eksempel kan du legge skygger i kinnbena, litt på kjevekanten, øverst i pannen og på neseryggen, tipser Mette til Kvinneguiden.

Og for å få høye kinnben skal du altså bruke teknikken innenfor lys og skygge. Ha gjerne litt highlighter øverst på kinnbenene og plassere litt rouge eller solpudder under.

- Slik vil man kunne få frem kinnbenene eller gjøre de litt høyere, sier Langseth.

Flørtende rouge

Bruken av rouge kan føre til to ting, enten ser man sexy og elegant ut - ellers ser man ut som en klovn. Du velger selvsagt stilen din selv, men sikter du mot første alternativet, har Mette to stikkeord; intensitet og plassering.

- Husk å bruke rouge som all annen sminke og varier styrken ettersom hvilken tid på døgnet det er. I en vanlig dagmakeup trenger man ikke kjøre på med masse rouge, spar heller dette til kveldsmakeupen, sier Mette og tipser:

  • Rouge skal plasseres PÅ kinnbenet og ikke under.
  • Pass også på at man jevner den ut så den gir en naturlig glød og ikke ser ut som en stripe lik den på 80 tallet.
  • Om man vil ha på rouge i såkalte eplekinn, kan et triks her være å smile og la det høyeste punktet på kinnet være utgangspunktet for hvor du vil påføre rougen.
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning