Få oppmerksomhet nå!

Slutt på å gjemme seg bort i et hjørne - slik får du oppmerksomheten du fortjener!

Publisert Oppdatert
Har du selvtillit kan du klare hva enn du måtte ønske deg fordi du er uredd og kjenner at du har kontroll i stort sett alle situasjoner.

Men hvordan skal man klare å styrke selvtilliten?

Selvransakelse

For å bli lagt merke til, er det viktig at du fokuserer på hva slags områder du trenger å opparbeide deg selvtillit på, og hvordan du skal klare dette.

Da handler det for eksempel om å kaste seg ut i det ukjente; hva enn det måtte være! Gjør gjerne ting som du aldri har turt før, eller ting som du har utsatt fordi du ikke har orket.

Du kan gjerne begynne med en liten selvevaluering. Hva liker du og misliker du ved deg selv? Skriv ned begge deler enten det handler om håret ditt, huden, smilet eller din positivitet. Tenk også over hva du ønsker å endre ved deg selv og hvordan du skal klare dette.

Det kan også hjelpe deg dersom du spør noen nære venner, kolleger og familiemedlemmer om de kan skrive ned dine sterke sider og dine svake sider - så vet du hva du har å jobbe med og hva du kan være stolt av. Be dem være helt ærlige!

Se og bli sett

Har du problemer med å møte mennesker du ikke kjenner så godt? Er du mest komfortabel når du er helt alene? Ting kan plutselig se lysere ut dersom du løfter hodet ditt, bruker speiderblikket ditt og fokuserer på å møte andres blikk - enten du går på gaten, er på trening, på jobben, på butikken eller på dansegulvet.

Neste gang du forsøker dette, tenk over hvor mange mennesker som snur seg bort eller ser ned fordi de er redd for å møte andres blikk! Du er ikke alene om å være sjenert! Et stort pluss er også at du vil møte flere vennlige blikk som liker det de ser når de ser på deg, nettopp fordi de får møte blikket ditt. Se opp for smil på gaten!

Klær, hår og sminke

Uansett hvor overfladisk det måtte virke; klær, hår og sminke har en viktig funksjon - det får deg til å føle deg bra med deg selv.Sett i gang og spar opp til en makeover hos frisøren, få den fargen og klippen du vil ha, kjøp god hårpleie, hudpleie, sminke og parfyme. Til slutt plukker du ut et par sko du har ønsket deg sammen med noen favorittjeans, en topp og en lekker jakke - så er du klar for å bli lagt merke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning