Få nydelig hud!

Kvitt deg med gusten og grå vinterhud. Makeupekspert Mette Langseth har rådene!

Publisert Oppdatert
Vinteren kan sette dype spor i ansiktet. Ikke bare gjør frost og skiftende vær at man kan se sliten og slapp ut, men eksos og forurensing i byene er rene giften for huden.

Pleie først

Så foruten riktig og skånsom pleie, er det greit å kunne skjønnhetstriksene nå som det går mot lysere tider.

Kvinneguidens makeupartist Mette Langseth vet hva du kan gjøre for å friske opp ansiktet ditt. Men før du forsøker å sminke bort ujevnheter, er det først og fremst viktig å forberede huden.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

- Om våren går jo alt mot det rene, naturlige og strålende. Akkurat som man føler det med alle ting rundt seg på denne årstiden. Fokuset nå fremover er først og fremst en sunn og strålende hud. Her er det viktig å gå til innkjøp av noen gode hudpleieprodukter som kan hjelpe den grå og gustne vinterhuden til igjen å bli sterk, smidig og strålende, sier Mette.

Hun råder deg først og fremst å få hjelp i en hudpleiesalong til å finne produkter som passer nettopp din hudtype.

- Det vi som regel sliter med nå etter en lang og kald vinter, er at huden er veldig tørr og livløs. Jeg vil anbefale alle å kjøpe inn en god ansiktspeeling, et serum til å påføre før en fuktighetskrem og en ansiktskrem. Mine favorittmerker er MD Formulations og Decleor. Disse merkene har fantastiske produkter for en tørr hud og man føler at de gir næring og pleier, tipser makeupartisten.

Bruk mindre foundation

Når du så har brukt en god peeling og er flink å rense huden morgen og kveld, kan du bruke sminke med god samvittighet hver dag. Det finnes selvsagt enkelte makeupmerker som er "renere" enn andre, men Mette anbefaler at uansett du bruker mindre og mindre av pudder eller foundation ut mot våren og sommeren.

- Selv om ulike mineralpudder og foundations lar huden puste, så er ingenting bedre for huden enn å la den få helt fri fra produkter en liten stund, sier Mette.

- Nå som solen titter mer og mer frem og det går mot vår og sommer, vil jeg også si at det peneste er en naturlig hud som gløder. Om man føler man trenger noe på den, kan du etterhvert gå til innkjøp av et solpudder med litt glød som du kan påføre på kinnben, neseben og kjeveben for å få en mer strålende og glødende hud. Men husk å ikke overdrive, det skal såvidt synes, sier makeupartisten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning