Få fantastiske vipper!

Du kan fange hvem som helst med et vakkert blikk. Her har du tipsene!

Publisert Oppdatert
Øyevippene fremhever øynene og kan bidra til å ramme inn ansiktet. Lange vipper kan gjøre at øynene virker større og mer livlige, og store øyne blir ofte assosiert med femininitet, som noe søtt, vakkert og uvanlig.

Har du ikke de øyevippene du skulle ønske at du hadde? Drømmer du om lengre og fyldigere vipper?

Stikkord er pleie, vippetang, god maskara og god børste, vakre løsvipper og skånsom sminkefjerner!

Vippepleie

I dag finner du flere kremer og vippeoljer på parfymeri og hudpleiesalonger som du kan bruke på vippene dine både om dagen under mascara, og om natten mens du sover. Vippeoljer kan være med på å styrke vippene dine akkurat som en hårkur i håret ditt.

Vil du benytte deg av det du har hjemme kan du prøve med olivenolje, vaselin eller vitamin-E-olje. Ha oljen eller vaselinen på en kost og påføre på vippene før du legger deg om kvelden. Vil du fukte vippene om dagen, er det best å bruke en av oljene da vaselin kan bli klissete om du bruker mascara på om dagen i tillegg.

På samme måte som en sunn diett påvirker huden og håret ditt positivt, vil det også påvirke vippene. Derfor er sunt kosthold og multivitaminer viktig om du ønsker vakre vipper.

Vippetang

Hvis du ikke har en naturlig krøll i øyevippene dine, kan du lett fikse dette med en god vippetang; men her gjelder det å bruke den riktig. Mange gjør nemlig den feilen at de bruker vippetangen etter at de har påført maskara. Dette kan knekke vippene, eller klemme de sammen.

Derfor er det viktig å bruke vippetangen på vippene før du påfører noe som helst.

Vippetengene fra Shu Uemura er flere ganger blitt kåret til de beste og skal være både effektive og skånsomme mot vippene.

God maskara og børste

Det finnes flust av gode maskaraer på markedet i dag, men det er ikke alltid så lett å vite hvilke børster som fungerer best på dine vipper, og hvilke maskaraer som holder seg på vippene uten å drysse.

Diorshow er Norges mest solgte maskara, og den vant også Kvinneguidens maskaratest. Det finnes også maskaraer som inneholder latex som virker forlengende på vippene. For å unngå dryss, er det viktig å rense bort alle maskararester fra dagen før.

Husk at maskara er en ferskvare med en maks holdbarhetstid på tre måneder.

Bruk riktig teknikk for å få vakre vipper. Du skal ikke "blunke" når du tar maskaraen på, riktig teknikk er å starte fra roten hver gang og dra kosten helt ut i tuppene. Åpne øyet helt og legg maskarakosten på undersiden av de øverste vippene, dra deretter kosten gjennom vippene. Slik får du maskara både oppe og nede, og du sprer vippene fra rot til tupp.

Løsvipper

Hvis du vil ha en ekstra effekt kan du bruke løsvipper når du for eksempel skal ut på byen. Da er det lurt å bruke punktvipper. Disse påfører du med en pinsett. Den kuleste looken får du om du legger fire-fem løsvipper ytterst på øynene for å "åpne" opp mer.

Sminkefjerner

Det er et must å fjerne sminken hver kveld før du legger deg, så sørg for å bruke en mild og skånsom makeupfjerner. Enten du bruker vannfast maskara eller vanlig er det lurt å gå til innkjøp av bomullspads som du kan bruke til å påføre sminkefjerneren.

Kilde: Ehow.com, henne.no, beautiful-u.net ShuUmeravippetang Diorshow-Iconic-Extreme-Wat

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning