Ekspress-barbering!

Nå får du hjelp til barberingen nedentil - fra en budbil!

Publisert Oppdatert
Dette må være en av sommerens mest crazy nyhet; Shavin' Expressen!

Nødshaving

Hvis sommersveisen nedentil er ute av kontroll, kan du neste uken få hjelp til dette. Da kommer det nemlig til å kjøre en egen utrykningsbil rundt om i Norges sommerbyer for å shave skrittene til eksentriske nordmenn!

Det er sex-og samlivsorganisasjonen RFSU som står bak stuntet akutt intimbarbering når bikinialarmen går.

- Når nøden er størst, er hjelpen nærmest. Med en egen scanner avslører vi raskt om det er behov for barbering blant de oppmøtte, uttaler Tone-Berit Lintho i RFSU i en pressemelding.

I juni og juli ruller Shavin' Expressen gladelig ut båren på en rekke arrangementer, torg og strender. Den 25. juni kjørte utrykningsbilen ut fra Bergen, og turen går innom byer som Arendal, Stavanger, Bergen, Stavern, Tønsberg, Oslo og Kristiansand.

- Vi sveiper innom festivaler som Quart på turen, men det er lenge siden Woodstock-moten var "in" nedentil. De som har behov for å renske opp i festivalfrisyren, eller trenger en rask stuss før strandturen, kan nå få den hjelpen de trenger, sier Lintho.

To personer uniformert i britiske ambulanseuniformer er med ambulansen, og behandlingsrommet bak i Shavin' Expressen har fått navnet "Private Area", etter intimpleieserien som ble lansert i fjor.

Det er også opprettet et eget nødnummer man kan ringe ved akutt behov, hvorpå RFSUs slagord lyder "Du ringer - vi shaver!".

- Vi er her for å hjelpe, og som for alle andre utrykningskjøretøy er det viktig for oss å komme tidlig på "ulykkesstedet". Folk skal få den akuttbehandlingen de har behov for samt gode tips og råd for å barbere seg riktig, sier Lintho.

Ni av ti barberer seg

Det er ikke første gang RFSU byr på nødhjelp i norske byer. RFSU gjennomførte en lignende sommerkampanje i 2004, med "Cho-San Expressen". Med slagordet "Du ringer, vi bringer" rykket RFSU ut til elskovssyke nordmenn rundt om i landet i en egen kondomambulanse.

- Cho-San Expressen gjorde stor suksess hos sommeryre nordmenn, og vi er derfor svært spent på responsen på årets sommerturne med Shavin´ Expressen, sier Lintho.

RFSU satser på samme suksess med intimbarberings-servicen. I følge en nordisk undersøkelse tenker nemlig ni av ti kvinner på hvordan de ser ut nedentil. Like mange sier de barberer vekk kjønnshår. Åtte av ti svarer videre at de barberer seg nedentil flere ganger i måneden. Også flere og flere menn er opptatt av temaet.

Glatte fakta


En undersøkelse Visendi AS gjennomførte på oppdrag for RFSU i 2008 viser at trøndere, tett fulgt av folk i Nord-Norge, er mest flittige med intimbarbering. Et representativt utvalg ble spurt om de pleier å fjerne kjønnshår på seg selv, og fordelingen blant de som svarte ja er som følger:
 • Akershus/Oslo: 44, 7 prosent
 • Hedmark/Oppland: 37, 4 prosent
 • Sør-Østlandet: 42, 9 prosent
 • Agder/Rogaland: 46, 9 prosent
 • Vestlandet. 46, 5 prosent
 • Trøndelag: 54, 5 prosent
 • Nord Norge: 53, 7 prosent
 • I følge undersøkelsen er menn mer opptatt av at partneren fjerner kjønnshår enn kvinner; 45,7 prosent av mennene ønsker at partneren fjerner kjønnshår, mens kun 17,7 prosent av kvinnene ønsker det samme av sine partnere. Kun 23,3 prosent av mennene oppgir at de ikke ønsker velfriserte partnere, 15,2 har ingen formening, 3,8 prosent ønsker ikke svare og de resterende 12 prosent oppgir at de ikke har noen partner.

  Kjørerute Shavin´ Expressen

  - 29.juni: Expressen har standplass på Stavanger Storsenter

  - 30.juni: Vi flytter oss langs kysten med stopp i Arendal, Grimstad, Lillesand og på Sørlandssenteret før vi ender i Kristiansand og Brygga, Markens og Sentrum

  - 01.juli: Vi starter dagen i Kristiansand, før vi ruller til Arendal, Tvedestrand, Risør, Kragerø, Sandefjord og endre dagen i Tønsberg.

  - 02.juli: Vi inntar Oslo! Forgerparken, Karl Johan, Aker Brygge, Huk, Lilleaker, Sandvika og Asker er blant stedene som får besøk denne dagen.

  - 3.juli: Expressen avslutter i Oslo og svinger innom Grünerløkka, Middelalderparken, Bogstadveien, Huk og sentrum.
TB-i-bilen-langt320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning