Ekspertens mote-must-haves

Nina Garcia er forfatter, moteredaktør og dommer i designer-realityserien "Designerspirene". Her får du hennes beste shoppingtips!

Publisert Oppdatert
Nina Garcia har en fartstid i moteindustrien få andre er forunt. Etter å ha vært både moteredaktør og redaktør for Elle, er hun nå moteredaktør for Marie Claire. I tillegg er Garciadommer i den populære realityserien Project Runway, eller designerspirene på norsk. Her får du hennes beste shoppingtips!

De 3 gylne shoppingregler


1. Gå gjennom det du har

Gå systematisk gjennom garderobeskapet ditt. Sorter ut plagg og tilbehør du ikke bruker, enten det er feil størrelse, feil fasong, slitt eller bare har gått av moten. Gi bort det du ikke kommer til å bruke, og kvitt deg med ødelagte plagg.

Nå er det tid for å leke litt. Smink deg litt, ordne håret, og finn frem noen høye hæler. Prøv deg gjennom hele garderobebeholdningen, og forsøk å finne nye kombinasjoner. Sannsynligvis vil du finne en haug nye antrekk!

2. Lag en liste

Nå som du har full oversikt over hva du har i skapet er det på tide å finne ut hva du mangler. Ikke hva du har lyst på - men hva du trenger. Dette vil etter all sannsynlighet ikke dreie seg om et par nye støvletter i høstens store trendfarge, nå skal du tenke basisplagg med lang levetid.

La denne listen ligge i lommeboken din, og konferer alltid med den før du handler noe nytt.

3. Invester i basisplaggene

Forsøk å se på prisen på plagget i forhold til hvor ofte du bruker det. En sort trenchcoat kan brukes sesong etter sesong, og du kan dermed forsvare at den koster litt. En korallfarget jumpsuit har ikke den samme levetiden, og bør derfor ikke gjøre et skikkelig innhogg i lommeboken. Et basisplagg er et plagg som stilmessig varer i årevis, og da bør det også holde kvalitetsmessig.

Dette bør alle kvinner ha i skapet


 • En sort kjole

  En sort kjole kan brukes på fest, i jobbsammeheng, i begravelser og på date. Om den er trang eller videre, med eller uten ermer spiller ingen rolle, så lenge den er flatterende på deg.

 • En pen bluse

  Omtrent like anvendelig som den lille sorte. Knepp den opp på jobb, og ned når du skal være sexy på byen. Kombiner med alt fra ballerinasko til skyhøye pumps, og du har et plagg som fungerer til nærmest alt!

 • En trenchcoat

  En trenchcoat holder deg varm når høstværet kommer, og går aldri av moten. Her kan der være verdt å legge litt penger på bordet, og det kan også være greit å se etter en som kan vaskes.

 • Diamanter

  Litt glitter og stas i ørene eller rundt halsen kan utgjøre forskjellen på et hverdagsantrekk og et festantrakk. Gå gjerne for falske "juveler", det viktigste er at det glitrer!

 • En perfekt jeans

  Tro det eller ei; den perfekte jeans finnes! En mørk, jevnt farget jeans kan være like pent som en dressbukse, men den må sitte godt og riktig. Få hjelp av spesialbutikker hvis du sliter med å finne en som passer deg perfekt.

 • En par enkle pumps

  Et par enkle pumps i brunt eller sort, som også er greie å gå i, er et kjøp du kommer til å glede av i mange år. Velg sko med hæler som passer deg, og ikke fall for fristelsen til å kjøpe noen som får deg til å rage skyhøyt over bakken.

  Kilde: nydailynews.com, Marie Claire, nypost.com, "The Style Strategy" av Nina Garcia.
1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning