Du blir lurt i shoppingfella

Butikkene lurer deg til å bruke mer penger enn du egentlig hadde tenkt til.

Publisert Oppdatert
Det er ikke nødvendigvis din egen feil når du kommer hjem fra shopping med flere bæreposer i hendene enn du strengt tatt hadde planlagt, du blir nemlig manipulert på det groveste!

Nettstedet Timesonline forteller deg hva du skal være obs på.

Lyssetting

I butikkene er lys veldig viktig og kan gjøre den store forskjellen for kundene. Hvor mange ganger har du ikke prøvd på en kjole som ser fantastisk ut i butikken, men som ser helt forferdelig ut når du prøver den på hjemme? I butikken syntes ingen cellulitter verken på armer eller lår, hjemme ser alt annerledes ut.

Nyheter i vinduet

Utstillingene i vinduet er svært viktige for å lokke kundene gjennom døra. Har du først sett et antrekk du liker, kan du være sikker på at plaggene henger langt inne i butikken så du må gå forbi mye annet som frister før du finner det du egentlig var på utkikk etter. Da ender du opp med mer klær i prøverommet.

Kul musikk

Musikk har veldig mye å si, det handler om målgruppen til butikken - jo kulere musikk, jo kulere føler du deg i prøverommet og du føler at klærne ser bra ut på deg. Avslappet musikk gjør at stemningen blir behagelig og den virker beroligende på deg, dermed blir du i butikken lengre fordi du koser deg.

Store størrelser

Europeiske størrelser er middels i forhold til klærne i resten av verden, mindre enn amerikanske og større enn asiatiske, men de siste årene har størrelsene gått opp. Når befolkningens vekt øker, lager produsentene større klær, rett og slett fordi det er motiverende for kunder å passe i en topp i størrelse small når de egentlig er en medium.

Reklame

Reklame påvirker oss enten vi vil eller ikke. Store bannere med antrekk i butikken og bilder av modeller med antrekk i prøverommene gjør at vi får øynene opp for plagg vi gjerne ellers ikke ville kjøpt.

Vanndispenser

I enkelte butikker finner du vanndispensere - alt for at kundene skal kose seg på klesshopping! I tillegg finner du ventebenker ved prøverommene slik at man skal unngå å mase på hverandre.

Smilende service

Ja, man skal være høflig og behjelpelige i serviceyrker! Men som oftest er de butikkansatte drillet i både smisking og hvite løgner som "ja, den ser fantastisk ut på deg! Dette beltet passer også godt til denne toppen, i tillegg ser denne buksen nydelig ut og gjør antrekket komplett".

Lekre poser

Tro det eller ei, men om du ser jenter med lekre bæreposer, vil du bli fristet og lokket inn i den butkken før eller siden. shop2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning