Dette skader huden

Hudpleieekspert Hilde Christina Skaar advarer mot uttørking av huden. Les konsekvensene her.

Publisert Oppdatert
Kvinneguidens hudekspert, hudpleier Hilde Christina Skaar,skriver på bloggen sin at mange lar seg lure av hudpleiegiganter når man vil bli kvitt kviser. I stedet for å pleie huden, blir den ofte uttørket som igjen fører til enda verre og langsiktige problemer;

Hilde Christina på Kvinneguiden!


Vår faste hudekspert er utdannet ved Hudpleie- akademiet i Oslo. Hudpleie og makeup er hennes store lidenskap, og liker å formidle kunnskap videre til de som er interesserte.


Hudpleie og makeup

Hilde Christina driver i dag den største bloggen om hudpleie og makeup i Norge.- De fleste av oss vil slite med urenheter en eller annen gang i løpet av livet og mange av oss har også kastet oss på supre kvisekurer. Kjendiser dukker opp på TV og skryter av hvor fantastisk hud de har fått etter bruk av billigere hudpleie, det de glemmer å nevne er at kjendisene faktisk får betalt for å skryte av produktene, mener hudeksperten.

Huden smører seg selv

Problemet er at "mirakelkurer" for urenheter ofte tørker ut huden vår. Når man selv sliter med fet, glinsende hud, er det enkelt å tenke at dette er positivt, men det er det ikke;

Les også: Bort med arr og flekker

Les også: Slik blir huden din vakker

Les også: Kviser av dette?- Å tørke ut huden når man har for mye fett, virker jo i grunn logisk. Men huden er et levende organ som absolutt ikke skal tørkes ut, mener Hilde Christina og forteller videre;

- Huden produserer talg for å smøre seg selv. Når man setter i gang bruken av produkter som aktivt tørker ut, vil huden bli utrolig tørst, dermed vil den produsere mer talg som igjen fører til flere urenheter.

Midlertidig bedring

I en periode vil du merke en bedring ved bruk av uttørkende produkter, det er i den perioden hvor huden din ikke enda har merket at den er uttørket. Når denne perioden er over, vil huden din være i ubalanse, den vil konstant forsøke å slukke tørsten den føler.

Dette kan føre deg inn i en ond sirkel.

Huden din produserer enda mer talg, du tørker den enda mer ut, noe som gjør at huden din fortsetter å produsere altfor store mengder talg, skriver Hilde Christina som har følgende oppfordring;

- Gå heller for produkter som balanserer talgproduksjonen din, det vil si produkter som hverken tar for mye eller gir for lite. Å finne denne balansen er ofte vanskelig, men det er ikke umulig. Ofte må det litt prøving og feiling til, spør gjerne noen med fagkunnskap om hjelp.

- Og om du synes det er kjipt å ha fet hud, kan du trøste deg med at det er de med tørrere hud som får rynker først, sier hun.

Få flere råd på Hilde Christinas hudpleieblogg !

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning