Dette MÅ du ha i høst

Plaggene som virkelig skaper sesongen!

Publisert Oppdatert
Foto: Boots Bianco 1200 kr, bukse Ricco Vero 1299 kr, skjerf Lindex 399 kr, strømpebukse Pierre Robert 89,90 kr, trenchcoat Top shop £80.00, pumps Din Sko 399 kr, veske Top shop £28.00, skjørt Mette Møller 1350 kr, leppestift Glo Minerals 210 kr, mattende pudder id Bare Escentuals 269 kr.

Hver sesong er det visse trender som regjerer, kanskje du allerede har funnet dine favoritter. Om du ikke har gjort det enda, gir vi deg høstens og vinterens desidert viktigste moteskup:

Minihæler

Kilehælene regjerer enda, men enda viktigere er minihælene på 50-tallssko. De er litt mer praktiske og behagelige å gå med, og passer samtidig til de fleste anledninger. Bruk de sammen med både skjørt, kjoler og jeans. Ønsker du et kraftigere uttrykk er røffe boots ala Dr. Martens også i vinden denne høsten.

Kamelfarget trenchcoat

Kamelfargen er høstens store hit, trenchcoaten er en tidløs vinner. Kombinasjonen gjør deg rålekker denne sesongen og får frem den chique og kvinnelige siden av deg.

Herremote

Les også: Vakre vesker

Les også: Disse bestemmer moten

Les også: Kul i kuldenSelv om 50-tallets feminine siluetter hylles i høst, kan du også la deg inspirere av herremoten og mikse og matche med chinos, større skjorter, flate sko og boots. Men, ikke ta denne moten for bokstavelig, det beste resultatet får du om du blander en del av herremoten sammen med noe mer feminint i ett og samme antrekk.

Kantete vesker

Veskemoten i vinter handler om strukturerte kanter, som godt kan være store og "koffertformet".

90-tallsmoten

Tiåret er sammen med 50-tallet det viktigste denne sesongen. Bukser med høyt liv, store eller små skuldervesker, store hatter og denim fra topp til tå. Men, som med herremoten handler det også her om å mikse og matche - tenk at du blander elementer som er moderne med noe mer retro for den perfekte balansen.

Blomsterprint

Overraskende nok er blomsterprint en motehit denne høsten og vinteren. Om du kombinerer en blomstrete topp sammen med myk, strikket cardigan, er du helt i tiden. Lag på lag er perfekt, men husk da på å holde det innerste plagget stretchy og ettersittende.

Lillafargen

Lilla er en av de viktigste sminkefargene denne sesongen. På New York Fashion Week for høsten 2010, ble det vist mye lilla - fra lys lavendel til dypere plommefarger, både på øyenskygger, i kinnene, på lepper og på negler. Hvis du velger å inkludere en lillafarge i makeupen din, husk å fokusere på ett område fremfor hele ansiktet.

Strømpebukser

De svarte leggingsene er faktisk på vei helt bort nå. Har du lagt din elsk på disse behagelige plaggene, kan du glede deg over at det nå er de tykke strømpebuksene som gjelder. Vil du gå med flate sko, støvletter eller pumps, er jo også strømpebuksen veldig behagelig å kombinere dette med. Dessuten gir det en illusjon av lengre ben! Ett av de viktigste og mest anvendelige plaggene du kan skaffe deg denne sesongen er altså en svart, tykk strømpebukse.

Lange skjørt

Tidligere har vi nevnt at skjørtekanten kryper nedover på leggene, og det uten at det blir "tantete". Alt handler selvsagt om hva du velger å kombinere det med. For en sofistikert look kan du prøve ut skjørt rett under knærne og kombinere med en innsvingt bluse eller cardigan for å få frem figuren din. Bruk gjerne et tynt belte i livet om du ikke har innsving på toppen.

Tekstur i plagget

Hver kalde sesong kommer selvsagt strikk tilbake for fullt, og 2010 er intet unntak. Store og varme skjerf, hansker, luer og fuskepels på kraven føles godt i vinterkulden og gir deg en bohémsk look.

Rød leppestift

Sammen med lilla er også den røde leppestiften veldig viktig for høsten og vinteren. Leppestiften skal være sterkt pigmentert, men husk at den skal være matt. Husk også å at røde lepper tar mye fokus, og at du derfor bør holde resten av makeupen subtil.

Matt hud

Bort med solglød og varme toner, passende nok skal huden denne sesongen være matt og lys. Du skal utstråle sunnhet og ha en naturlig look.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning