Dette fjeset selger sjampo

Men Therese Johaug er langt i fra ei jåledukke.

Dette fjeset selger sjampo

Dette fjeset selger sjampo

Publisert Oppdatert
Hele landet jublet da Therese Johaug kjørte inn til gullmedalje under VM i Oslo i vinter. Det gjorde også sjampodistributøren Bonaventura. De hadde nemlig allerede et halvt år i forveien sikret seg gulljenta som talsperson for ett av sine sjampomerker. Det skulle vise seg å bli en knallinvestering.

Les også: Bruker du riktig kost?

Les også: Nå skal det være naturlig

Les også: Smink deg før du legger deg!


Naturlig valg

Therese Johaugs beste hårtips

  • Finn ut hvilken hårtype du har og bruk produkter som er tilpasset ditt hår og dine behov.

  • Jeg bruker balsamspray i håret når jeg er i farta, på den måten får håret beskyttelse og pleie uten at det tar så mye tid.

  • Ha en balsamspray i treningsvesken og en på badet, så har du alltid mulighet til å gi håret pleie, selv om tiden løper fra deg.

  • Prøv å finne tid til en hårkur én gang i uken, spesielt hvis håret er slitt og tørt eller du har flisete tupper.

  • Bruk en hårolje i hårtuppene når de trenger litt ekstra hjelp.

- Etter at Therese tok gull, ekspoloderte det. I løpet av januar og feburar i 2010 hadde vi økt salget med 160 prosent, forteller Karina Solheim, produktsjef for Gliss.

At Johaug skulle gikk inn til gull under VM i Oslo var selvsagt ikke forventet, men at valget falt på akkurat henne som talsperson for sjampomerket Gliss var ingen tilfeldighet.

- Therese innehar akkurat de egenskapene vi ser etter i en talsperson. Hun er sprudlende, jordnær og en person man blir glad av å se. Helt perfekt for oss, sier Solheim.

At Therese selger sjampo er det altså ingen tvil om. Riktignok har hun vakkert hår, og ble Norges nye yndling under VM i vinter. Men er dette grunnen alene? Hva får oss til å løpe av sted for å kjøpe en sjampo, bare fordi en langrennsløper forteller oss at vi skal gjøre det?

- Jeg tror det handler like mye om den personen Johaug er. Hun er den typiske nabojenta, jordnær og naturlig, akkurat som vi her i Norden liker det, sier Solheim.Ikke særlig jålete

Men selv om Johaug er ansiktet utad for et kjent sjampomerke er hun ikke videre opptatt av hår og sminke selv. Hun er i grunnen mest interessert i å få gå på ski.

- Jeg er jo ikke den som kan mest om skjønnhet og makeup. Jeg liker aller best å være naturlig, jeg, sier Johaug til Kvinneguiden, når vi treffer henne på lanseringen av Gliss nye hårpleieserie.

Men med mye svetting og mange minusgrader i skiløypa prøver gulljenta allikevel å ta vare på håret sitt.

- Håret kan fort bli slitt fordi jeg er så mye ute og trener. Derfor er det viktig for meg å ta vare på det og gi det god pleie, forteller hun.

På pressekonferansen glinser håret nystylet og vakkert. Ser håret hennes like vakkert ut hver dag, tro?

- Ja, selvfølgelig, tøyser Johaug og ler.

- Nei, jeg kan vel ikke akkurat skryte på meg at jeg prepper håret like mye når jeg skal ut i skiløypa, smiler hun.

Nei, hår og makeup er nok ikke det Johaug er best på. Men ett skjønnhetstips deler hun gjerne;

- Ikke prøv å være noen andre enn den du er. Vær deg selv, det er da du er på ditt vakreste, sier hun.
innieklstra

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag