Dette er vi skeptiske til

Men, det kan hjelpe sminken din å sitte jevnt mye lenger. Få tipsene her.

Publisert Oppdatert
Illustrasjonsfoto: Istockphoto.com; Mange, norske kvinner er redd for "maskefølelsen" ved å bruke mattende compactpudder, men brukes det riktig vil det gi en jevn og vakker look.

I høst er det definitivt matt hud som står i fokus. Problemet er at mange nordiske kvinner ikke ønsker å bruke hjelpemiddelet som faktisk vil matte ned huden og holde sminken på plass.

Få en jevn hud

Det mener iallefall Helen Mittet ved makeup- og hudpleieprodusenten Kanebo;

- I Norge er ikke kvinner så flinke til å bruke kompaktpudder fordi de ofte er usikre på hvordan det skal brukes, sier hun.

Les også: Slik blir dagsminken perfekt

Les også: Finn riktig farge for øynene

Les også: Høstens makeuptrender- Mange er redde for "maskefølelsen", at pudderet skal få huden til å se oversminket ut. Dette gjelder nok en del slike pudder, men det i dag er det kompaktpudder på markedet som istedet for å legge seg på overflaten i linjer og porer, vil smelte inn i huden og forsegle sminken på ansiktet slik at den holder seg jevn, sier Mittet.

Hun anbefaler kvinner å legge et tynt lag foundation over en primerbase før man avslutter med et mattende kompaktpudder; da får man en jevn og matt hud.

Skjul linjer og porer

Funksjonen til en concealer er å dekke ujevnheter som linjer, porer, urenheter og mørke flekker. Problemet er at mange concealere på markedet lover alt på én gang, for eksempel tilbyr de å dekke alle feil med én enkel formulering når det egentlig er behov for forskjellige strategier for å takle ulike typer hud-utfordringer, forteller Sensai i sin pressemelding.

Her handler det om å velge riktig concealer for ditt behov;
 • En concealer for røde prikker og tilstoppede porer, vil for eksempel absorbere overflødig talg. Hvis den samme type concealer, som har en tørkende effekt på huden, brukes på fine linjer og rynker, vil disse da bli fremhevet istedet for å skjules.
 • Dermed kan en transparent concealer som skal fylle i linjer og porer, og tilføre fuktighet, være den riktige typen å bruke på de områdene. Så bruker du en dekkende concealer på kviser.

 • Makeupartistens tips:

  Makeupartist Mauritz Cortez forteller deg hvordan du kan sminke deg til en jevnest mulig hud;
 • Etter rens og fuktighetskrem, legger du en transparent concealer på linjene under øynene dine.
 • Følg deretter med en primerbase på resten av ansiktet. Dette vil gjøre at sminken sitter bedre på gjennom en hel dag.
 • Har du tørr hud, bruk en primer som er spesielt tilegnet din tørre hudtype slik at du unngår flassing når du påfører resten av makeupen. Har du blank og fet hud, bruker du en primer som skal matte ned huden din.
 • Legg et tynt lag foundation over ansiktet for å få et jevnt grunnlag.
 • Avslutt enten med et transparent, mattende kompaktpudder slik at du får festet makeupen til ansiktet. Dette kan du bruke en stor pudderkost til.
 • Trenger du ekstra dekke kan du bruke et kompaktpudder med litt farge. Påfør med svamp i stedet for en kost.
kanebo220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning