DETTE blir hot i høst!

Vil du kaste deg på trenden?

Publisert Oppdatert
I flere år har det vært fokus på glossy lepper. Nå endrer trenden seg!

50-talls glam

Tidligere har vi skrevet om at leppemakeupen går fra glossy til matt, i høst skal du med andre ord velge leppestifter fremfor lipglosser; men ikke i hvilke som helst farger.

Hvis du tør, skal du satse hardt på en lekker 50-talls look og gå for knallrød leppestift. Den røde leppestiften var også hot på 80-tallet sammen med polkadotkjolen, en trend både Madonna og Kylie Minouge stod for. Det er imidlertid viktig å huske på at denne looken ikke er for alle. Rød leppestift markerer munnen på en hard og tydelig måte, med andre ord handler det om å ha passende lepper til fargen.

En grei huskeregel er at lyse farger forstørrer, mens mørke farger forminsker. Dermed; har du tynne lepper er det best å holde seg til en nøytral leppefarge. Nude-trenden varer nemlig også utover høsten, og er et fint alternativ til deg som ikke ønsker mørk farge på munnen.

Slik gjør du

For å påføre en leppestift med kraftig farge, er det viktig å passe på at du ikke kliner den utenfor leppene, og ikke minst at du unngår farge på tennene! Det finnes også en del andre "huskeregler":
  • Jo lysere hud du har, jo tydeligere blir den røde leppestiften.
  • Rød og markert munn bør bety mindre sminke på resten av ansiktet. Dropp eyeliner og påfør kun maskara på øynene. Bruk lite pudder (eller dropp det helt), og unngå å se oversminket ut.
  • Før du påfører leppestiften skal du bruke en god lipliner slik at den røde leppestiften ikke klines utover. Bruk en liner i nøyaktig samme farge som leppestiften.
  • Bruk en pensel til å påføre leppestiften så du får et mer presist resultat.
  • Velg riktig farge til din hudtone. Om du har en rosa hudtone, ser du bedre ut med en plommefarget skygge på munnen, har du en gul hudtone er det mest flatterende med en varm rødfarge med litt brunt i.
  • Ikke la neglene være røde når du bruker rød leppestift. Vil du gå for en sterk farge på neglene bør du finne en annen farge enn rødt, men det peneste er en blank eller lys neglelakk.
Leppestift320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning