Dette blir årets viktigste farge

Kan du gjette hvilken?

Dette blir årets viktigste farge

Dette blir årets viktigste farge

Publisert Oppdatert
Er du lei av den duse trenden med nyanser av hvitt, grått og brunt? Da har du mye å glede deg til! I forbindelse med kåringen av årets farge 2012 i regi av Fargerike, fikk vi nemlig se hva som kommer til å røre seg i fargetrender de neste årene, og der handlet det om alt annet enn grått og hvitt!

Årets farge

Med utgangspunkt i analyser fra det globale trendbyrået Nelly Rodi, Fargerikes salg og kjennskap til den norske forbrukeren har fargehandelen kåret den fargen de har mest tro på i året som kommer, nemlig grønt!

Og den nyheten tror de nordmenn kommer til å ta i mot med åpne armer.

- Det norske folket har et dypt ønske om å komme seg tilbake til fargene. Derfor spår Fargerike at det nye tiåret markerer returen til fargene. Det starter med små steg som går over i store sprang, for den som vil være med, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ leder hos Fargerike.

Tilbake til naturen

Å finne tilbake til naturen er en viktig del av trendbildet generelt dette året. Med dette i bakhodet var grønt, en farge som er viktig både innenfor interiør og mote dette året, et naturlig valg i kåringen av årets farge 2012.

- Vi nordmenn har et helt spesielt forhold til fargen, som representerer naturen og det naturlige. Vi elsker det rustikke, det nostalgiske, men begynner også å få øynene opp for det glamorøse og opulente, sier Thurmann-Hoelseth.

Men på tross av modigere fargevalg framover tror ikke eksperten at det vil bli en eksposjon av farger sånn med det første.

- Vi begynner nok litt forsiktig, kanskje med å male én vegg eller å bruke farger i detaljer som puter og pledd, så kommer kanskje fargen på alle veggene hos noen etterhvert, sier hun.

Trendfargene

Er du glad i grønt og lurer på hvilken du skal velge? I forbindelse med kåringen har fargerike valg ut seks ulike nyanser av grønt som de mener er helt riktige for 2012. Kanskje en av disse skal få pryde veggene dine i år?

Pæresorbet - En raffinert, elegant og nesten drømmende nyanse av grønt. Et must å bruke på alle fire vegger og kanskje med matchende florlette gardiner?

Jadeite - En frisk og dus farge med blålig skjær over seg, kjølig i uttrykket og som passer perfekt til det nordiske lyset. Hva med å prøve den på kjøkkeninnredningen eller på soverommet? Denne nyansen oppleves som rolig og avslappende.

Krystall - Denne fargen kalles fransk grønn og er en veldig nøytral og anvendelig farge som kan brukes sammen med de fleste andre farger. Denne nyansen virker avslappende, senker stress og symboliserer det naturlige.

Stram militær - Denne fargen fremstår som ren, enkel og så utrolig riktig mot det nordiske, rustikke utrykket. Denne kan du bruke på alle veggene, som en spennende detalj eller i kombinasjon med andre farger. Denne er det enkelt å lykkes med!

Smaragdgrønn - En sofistikert og elegant nyanse av grønt. Denne fargen framhever både blå og brune øyne og er rett og slett en kledelig farge, også på veggen.

Kelly - Denne gressgrønne varianten er en rampete og tøff nyanse som markerer seg uansett hvor du velger å bruke den. Er du modig kan du la veggene være og heller bruke den i taket! En fantastisk, spennende effekt.

(Kilde: Fargerike) eksat dfdf

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning