Sminke til nyttårsaften

Det er øynene du skal legge vekt på

Slik skiller du deg ut på nyttårsfesten.

REN HUD: Makeupartist Henrik Steen legger foundation på en av modellene under Lancômes lansering.

REN HUD: Makeupartist Henrik Steen legger foundation på en av modellene under Lancômes lansering. Foto: Foto: LINN M. ROGNØ

Publisert Oppdatert

Er du klar for fest?

Kanskje har du funnet den perfekte kjolen, de riktige skoene og planlagt frisyren for den store kvelden?

Om du ikke har det, så kan du faktisk imponere kun ved hjelp av riktig sminke.

Glitrende øyne

Det mener i alle fall Henrik Steen, den danske makeupartisten for Lancôme.

- Man kan skille seg fint ut om man sminker øynene vakre. Bruk gjerne en annen farge på maskaraen enn sort, du kan godt bruke noe bling-bling-skimmer eller sminke noen hjerter ved siden av ene øyet, en stjerne også, sier Steen til Kvinneguiden når vi møter ham under Lancômes lansering av foundationen Teint Visionnaire.

Makeupartisten mener at om du gjør noe ekstraordinært som å sette på noen ekstra lange vipper, vil du se enormt sexy ut.

- Prøv å provosere litt, man skal provosere med sminke, sier Steen.

STERKE ØYNE: Å bruke en annen farge på øyenskyggen eller kajalen, eller legge glitter på lokkene, vil gjøre at du automatisk skiller deg ut på festen.

STERKE ØYNE: Å bruke en annen farge på øyenskyggen eller kajalen, eller legge glitter på lokkene, vil gjøre at du automatisk skiller deg ut på festen. Foto: Foto: LINN M. ROGNØ

Ordentlig festsminke

Steen synes altså at det aller viktigste når man legger en flott festsminke er å legge vekt på øynene.

- Det aller viktigste er å legge vekt på vakre øyne med lange vipper og lekre bryn. Tenk at du skal ha sterke øyne, tipser Steen.

Han mener at øynene er det man legger merke til på en annen person på fest.

- Alle vil kikke hverandre inn i øynene, så fokuser mest på øynene, men husk å ha en ren og pen hud, sier han videre.

Også makeupartist Anja Rehnberg mener at du denne nyttårsaften kan du tillate deg å glitre som en stjerne:

- Så godt som alle makeupmerker fokuserer på skimmer, perlemor og glitter i høst. Stort sett alle farger er representert, men spesielt de kalde fargene er i fokus, har hun tidligere uttalt til Kvinneguiden.

- Metalliske farger er spesielt viktig akkurat nå - hvitt, rosa og grått i den kalde enden av skalaen, men også varme farger er å finne. Dior kommer for eksempel med mye gull denne høsten, forteller hun videre.

Syns du det blir litt i overkant å bruke bare metallskygger kan du kombinere dem med en mørk, matt farge. Og kjøp gjerne de mest vågale fargene fra billigmerkene, de kan nemlig være like gode som de dyre.

- Jeg syns det er lekkert å kombinere gull med burgunder, eller for en enda mer dramatisk look, bland sort skygge med glitter, tipser makeupartist Meena Singh.

Men pass på denne sminkefellen.

Ren og jevn hud

Det nytter likevel ikke å ha aldri så vakre øyne dersom huden ikke ser ren og jevn ut, mener makeupartisten.

JEVNT: Fokuser på midten, og fade foundation ut mot ytterkantene.

JEVNT: Fokuser på midten, og fade foundation ut mot ytterkantene. Foto: Foto: LINN M. ROGNØ

RIKTIG FARGE: Finn riktig farge på foundation ved å teste på kinnet, ikke på kjeven.

RIKTIG FARGE: Finn riktig farge på foundation ved å teste på kinnet, ikke på kjeven. Foto: Foto: LINN M. ROGNØ.

Da må man velge riktig foundation.

- For å velge riktig foundation må man først ta hensyn til hudens konsistens. Om den er fet eller tørr, og du må tenke på om du skal holde huden fuktig eller tørr, matt eller blank, sier Steen.

Han synes ikke at man skal teste ut om fargen er riktig på kjeven, men heller midt i ansiktet, som på kinnet.

Makeupartisten vil nemlig at kvinner legger foundation i en sirkel midt i ansiktet, og deretter fader den forsiktig ut mot ytterkantene av ansiktet.

- Fokuser på det midterste feltet, legg foundation i en sirkel hvor du tar sikte på å legge mest i panne, på nese og ved siden av, og på haken. Ikke legg så mye utover på kinnene og kjevebena. Her skal du fade godt slik at det ikke blir noe skille. Det er i midten du vil highlighte og ha mest fokus, mener han.

Steen synes det er OK å bruke to ulike foundationfarger samtidig om man behøver det.

- Men bruk heller en god grunning som fuktighetskrem og primer før du legger foundation, sier han mens han advarer:

- Vær veldig forsiktig med pudder. Det kan ofte bli altfor mye, man ser tørr og blass ut - dessuten fremhver det rynker og linjer.

Og, jo, man får fiksere på sminken utover kvelden, men slett ikke for mange ganger.

- Det er ikke lov å fiksere på sminken oftere enn hver fjerde-femte time. Og man skal også passe på å ikke ta seg for ofte i ansiktet da man kan spre en masse bakterier til huden, som igjen fører til urenheter og sår som man plukker på, sier Steen.

Les også:

Derfor er hans hud penere enn din

TIL ØYNE: Glitter fra MakeupStore i Scorpio, 95,-, Pudderskygge fra Mac i Shimmermoss, 160,-, Skyggetrio fra Isadora i Cool Browns, 145,-, MakeupStore Eyedust i Mercury, 135,-, Dior Nude Glow Duo, 395,-, Kicks eyeliner i Skyline, 99,-, Helena Rubinstein Lash Queen Celebration Mascara med gullpartikler, 305,-.

TIL ØYNE: Glitter fra MakeupStore i Scorpio, 95,-, Pudderskygge fra Mac i Shimmermoss, 160,-, Skyggetrio fra Isadora i Cool Browns, 145,-, MakeupStore Eyedust i Mercury, 135,-, Dior Nude Glow Duo, 395,-, Kicks eyeliner i Skyline, 99,-, Helena Rubinstein Lash Queen Celebration Mascara med gullpartikler, 305,-. Foto: Foto: PRODUSENTENE.

TIL ANSIKT: Begynn med primer for at sminken skal sitte, legg foundation med kost over, bruk concealer for å å skjule mørke ringer under øynene og å skjule kviser. Påfør highlighter for å fremheve trekkene dine, for eksempel på det høyeste punktet på kinnbeina, eller ved amorbuen for å få leppene til å virke fyldigere. Du avslutter med enten et gjennomsiktig fikseringspudder eller pudder i samme nyanse som din egen hud for å få sminken til å holde lenger. Produktene her: Smashbox Photo Finish Primer, 260 kr, Lancôme Teint Miracle foundation, 395 kr, Clinique All About Eyes Concealer, 175, Dior Nude Shimmer, 410 kr, Clarins Ever Matte Shine Control Mineral Powder Compact, 265 kr, Kicks Professional Foundationpensel 203, 100 kr.

TIL ANSIKT: Begynn med primer for at sminken skal sitte, legg foundation med kost over, bruk concealer for å å skjule mørke ringer under øynene og å skjule kviser. Påfør highlighter for å fremheve trekkene dine, for eksempel på det høyeste punktet på kinnbeina, eller ved amorbuen for å få leppene til å virke fyldigere. Du avslutter med enten et gjennomsiktig fikseringspudder eller pudder i samme nyanse som din egen hud for å få sminken til å holde lenger. Produktene her: Smashbox Photo Finish Primer, 260 kr, Lancôme Teint Miracle foundation, 395 kr, Clinique All About Eyes Concealer, 175, Dior Nude Shimmer, 410 kr, Clarins Ever Matte Shine Control Mineral Powder Compact, 265 kr, Kicks Professional Foundationpensel 203, 100 kr. Foto: Foto: PRODUSENTENE.

Du gjør garantert en av disse motefellene

Smink deg etter alderen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning