Denim uten olabukse

Dongeri kan brukes i de fleste fasonger denne våren.

Publisert Oppdatert
Kjært barn har mange navn. Denim er et grovt bomullsstoff, også kalt dongeri, som er mye brukt i jeans, også kalt olabukser. Denim er også navnet på en farge, oppkalt etter nettopp denimstoffet. Denne våren har denim fått enda et bruksområde: Som navn på en av vårens trender.

Variert

- Denimtrenden spriker i mange forskjellige retninger denne sesongen, og mulighetene er nesten uendelige. Vi ser både shortser, vide jeans, smale jeans, denimskjorter, skjørt og tilbehør i jeansmateriale. Miks gjerne denim fra topp til tå, sier moteredaktør i Costume, Randi H. Svendsen.

Inspirasjon kan hentes fra både 70-, 80- og 90-tallet. De rette plaggene kan du finne ved å grave deg gjennom lagene av tilbakelagte stilperioder i ditt eget klesskap. Eller lete i kjærestens.

- En oversized denimskjorte kan godt brukes til jeans eller denimskjørt i en annen fargenyanse. Lån den litt for store skjorta til kjæresten din, og rull opp ermene, foreslår Svendsen.

Ifølge henne er også denimskjørtet tilbake. Velg gjerne knelange blyantskjørt med knapper i front. Denimshortsen ser vi også mye av, både den slitte, opprevne varianten, men også litt lengre varianter - gjerne i forskjellige farger. Jeansjakken er også på plass i motebildet.

- Bruk en slitt denimjakke sammen med en chiffonkjole, tipser Svendsen.

- Snekkerbuksen vi kjenner fra 90-tallet er også tilbake. Bruk den sammen med en trang topp eller en romantisk bluse, brett den litt opp i beina og topp antrekket med en annen spennende sommertrend - treskoen!

1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning