Den perfekte leppestiften

Hvilken farge passer egentlig best på deg?

Publisert Oppdatert
Leppestift og matte lepper er for alvor i vinden, men her handler det om å ikke bruke feil farge.

Så hvordan går du frem for å finne riktig leppestift for deg? Her har du noen tips!

Tenk over

1. Sjekk ut hvilke alternativer du har. Du finner mange nettbutikker og forum på nett hvor dette diskuteres hyppig, for eksempel Kvinneguidens eget skjønnhetsforum.

2. Dra til et parfymeri for å få noen råd og veiledning. Det er viktig at du får prøve fargene på dine egne lepper, husk at leppestiften på din venninne nødvendigvis ikke ser like bra ut på dine lepper.

3. Ta med deg forskjellige prøver av forskjellige farger og prøv på leppene dine, ikke på hånden din.

4. Velg ut riktig leppestift for den rette looken og riktige anledning. Forskjellige fargetoner passer forskjellige sesonger og tidspunkter på dagen. I tillegg må du ta hensyn til hudtone.

5. Når du kjøper deg en leppestift må du ikke glemme at du i tillegg til farge bør vurdere tekstur og holdbarbet. Gir leppestiften fuktighet og tørker den ut leppene? Orker du smaken av den? Vil den smitte av lett?

For påføring

For at leppestiften skal holde lengst mulig må du forberede leppene:

1. Ta først på litt leppepomade, og tørk vekk overflødig fuktighet med litt papir. Leppene skal ikke være tørre når man påfører leppestift, men fettet i leppepomaden gjør at den ikke vil sitte. Det er derfor man forsiktig skal fjerne overflødig fett.

2. Dekk deretter leppene med en leppebase. Denne gjør at leppestiften sitter lenger, og du slipper å påføre mer hver halvtime.

3. Til slutt påfører du leppestiften med et jevnt lag. Press deretter vekk det overflødige med papir, før du avslutter med å legge et nytt lag med leppestift.

Kilde: Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning