De kuleste skjønnhetstrendene

Høsten har mange spennende stiler å by på. Her får du tipsene!

Publisert Oppdatert
Det er ikke lenger noen hemmelighet at 80-tallet regjerer på motefronten denne sesongen, og på skjønnhetsfronten handler det også om å ta steget til det litt mer ekstreme.

Glitter

Denne høsten skal det glitre litt ekstra, og det passer spesielt godt siden det også nærmer seg partytid! Både Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth og Body Shops makeupartist Karim Sattar har tidligere nevnt at skimmer er blant de viktigste detaljene i sminken akkurat nå.
  • Skimmertips
  • Glittersminke
  • Skjønn på tur

  • Hvis du ønsker å gjøre makeupen litt mer edgy er trikset å holde fargene i litt dypere toner og fokusere enten på øyne eller lepper slik at du unngår å se ut som et juletre.

- Du kan for eksempel påføre mørke farger med fingertuppene dine for en tøff look, og gjerne bruke litt skinnende lipgloss på øyelokket over primeren. Avslutt med litt pudder øverst slik at fargen holder seg, tipser makeupartist for MAC Terry Barber til magasinet Timesonline.

Grunge

Akkurat som at moten nå skal være litt hardcore og tøff med litt mandige siluetter, kan sminken også være litt "hardere". Tenk deg for eksempel hvordan du ser ut når du har sovnet med sminken på - den er smurt litt utover og ser ganske tilfeldig ut. Du har lov å sminke deg litt sånn "rett opp av senga" nå, og dette må sies å være den mest modige looken i år.

Essensen i en groungelook handler om å bruke mye svart, gjerne litt våt sminke som flytende eyeliner som er duset ut langs øvre og nedre vippekant, ekstra mye gloss og kremsminke i kinnene.

Makt

'Powerdressing' er et viktig begrep for moten i år - du skal være hard, kul og feminin, og du skal ose av selvtillit. Det samme gjelder for sminken! Til denne sesongens skulderpute-trend passer for eksempel et lekkert strøk med lakkliner, rundet på ytterste del av de øvre øyevippene. Eller du kan vurdere knallrøde lepper sammen med det trange blyanskjørtet og blazeren.

- Finn frem liplineren din, påføre med leppestiften først og deretter fyller du i med liplineren, tipser Terrry Barber.

Romantisk

Hvis de andre stilene ikke passer for deg, er det også lov til å være romantisk og naturlig. Bruk fine kremsminker i beige og rosa toner for å gi ansiktet en myk look.
  • Slik får du nudelepper
  • Vær naturlig skjønn!

  • Tidligere i år ble nudelepper fantastisk populært, og denne trenden fortsetter med vakre, duse pastelltoner i beige, støvete rosa og fersken. Du kan legge litt lett kremrouge i kinnene dine, og denne sminketrenden handler om kvaliteten på huden din, derfor er det lurt å holde både vipper og lepper naturlige.

    - Skal du på byen, kan du eksperimentere litt mer med å forme ansiktet. Hvis du bruker pudder i en dyp beigetone, kan du påføre dette med en stor kost på kinnbena, på sidene av nesa og langs kjeven for å forme ansiktet, sier makeupartist Andrew Gallimore til Timesonline.
3 2 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning