De hotteste sminketrendene

Hva passer deg best? Dette kan du velge i mellom i høst!

Publisert Oppdatert
I høst er det flere forskjellige sminketrender som er hot, du finner helt sikkert en som passer deg.

Punk

Du kan gå for den rocka, mørke looken, litt "glamorøs emo" om du vil. Her bruker du øyenskyggen på hele lokket, helst en baseskygge, før du duser ut med mørk skygge. Så legger du en hardere kajal på våtkanten nede, samt eyeliner under øynene.

Eyeliner

Du vil finne eyelineren i alle farger og former i høst. Både myke, harde, flytende, glitrende, skimrende og matte. Eyelineren er kanskje ditt viktigste redskap for å følge sminketrendene denne sesongen, og en look som passer de fleste, er å legge lineren langs vippekanten oppe, og avslutte med en liten "vinge" helt ytterst i hjørnet.

Bleke bryn

Tro det eller ei, men nå er det kult at brynene er umarkerte, trenden har i alle fall vært mer enn synlig på catwalkene verden over. Men, du skal absolutt ikke nappe bort hårene, la de vokse godt ut før du former de med børste og kanskje litt gloss. Deretter kan du pudre de med et lyst, mattende kompaktpudder for å duse de mer ut. Det kule er at denne looken åpner opp blikket og ansiktet ditt. En spesiell stil, men det funker for noen!

Glitter-øyne

Siden vi er i ferd med å gå inn i partysesongen, skal øynene i likhet med antrekkene få lov til å glitre litt ekstra nå. Det kan se utrolig kult ut om du legger glitterskygge rett på selve lokket, eller rett under våtkanten. Men ikke la det gå opp på brynsbenet, da blir resultatet fort for voldsomt. Noen syns det er lettere å jobbe med kremskygge, da unngår du at skyggen legger seg i hele ansiktet når du påfører med kosten.

Blå øyenskygge

Hvis du ikke allerede har gått til anskaffelse av blå øyenskygge, bør du jammen gjøre det nå! Dette en en av de aller hotteste trendene denne høsten. Du har mange blåtoner å velge i mellom, og du behøver heller ikke legge farge på hele lokket hvis du synes det blir for mye. Bruk øyegele, concealer, lys baseskygge og ha en god, rund dusekost tilgjengelig for å avslutte med en mørk blå skygge, for eksempel i ytterhjørnet av øyet. Mørk farge ytterst åpner opp blikket og skyggen blir ikke så aggressiv.

80-talls

Om du vil skille deg ut på byen en kveld, kan du gå for den råeste makeuplooken for tiden. Da jobber du hovedsakelig med øyenskygger, gjerne fire-fem forskjellige farger. Trekk fargene helt ut i hjørnet av øyet og oppover mot brynet for en ekstra tydelig effekt. Deretter markerer du øvre del av kinnbena dine med raske rougebevegelser, bruk en rosa farge. Du ser ut som du er tatt rett ut av en 80-tallsmusikkvideo!

Sminke under øynene

Lineren skal som nevnt brukes på mange måter denne sesongen, og noe av det kuleste er linere under våtkanten, alà 60-tallsikon Twiggy. Du kan legge alle mulige pastellfarger rett under våtkanten, gjerne en komplimentærfarge fra skyggen du har valgt, for eksempel en mintgrønn, soft liner til din brune øyenskygge. Fokuset ligger under øynene. Dette er en look som passer best for de med relativt store øyne.

Matte lepper

Siden mange av sesongens trender handler om å fremheve øynene på en eller annen måte, er den mattende, lyse leppestiften tilbake. Du må gjerne bruke transparentpudder på leppene før du legger litt lipliner og leppestift over. Så kan du avslutte med et mattende pudder. Du finner også leppestifter som allerede er ganske matte som du ikke trenger noen ekstra triks for å få de til å funke.

Mørke lepper

Hvis du har lite sminke på øynene og velger å for eksempel gå for en 50-talls pinup-vri med bare linerbruk, kan du gå for den motsatte trenden som er særdeles markerte lepper. Finn en dyp, rød leppestift til å forføre kveldens utkårede på dansegulvet. Begynn med å legge litt leppepomade på for at leppene ikke skal se tørre ut, bruk deretter lipliner for at leppestiften skal sitte på plass, og avslutt med mørk leppestift. Men husk at resten av looken din da skal se ganske så naturlig ut!

Blå negler

Altså, ikke at du skal fryse i høst! Men blå og grønn neglelakk er i likhet med blå øyenskygge det desidert hotteste for øyeblikket og i månedene fremover. La fargenyansene danse fra jadefarget, marineblå, indigo til lilla. Du må gjerne gå for svart eller plommerødt også, alt etter hvilket antrekk du bruker.

Liner320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning