Budsjettslanking

Slik slanker du magen din uten å slanke lommeboka di!

Publisert Oppdatert
Hvis du har bestemt deg for å slanke deg, må du legge om kostholdet til en sunnere linje. Da har du sikkert merket at sunn mat ofte er dyrere enn mindre sunn mat. I tillegg er det ofte lett å ty til ferdigløsninger for å spare tid, og dette koster også ekstra.

Gode tips

  • Unngå å handle mat på tom mage. Dra til butikken etter at du har spist slik at du ikke blir fristet.
  • Skriv en handleliste og hold deg til denne, det hjelper deg å unngå impulsinnkjøp.
  • Ha en fast handledag hvor du drar til butikken og gjør storinnkjøp.

    1. Drikk springvann og unngå å kjøpe vann på flaske eller annen drikke i butikken, bra for lommeboken og eventuelle ekstra kalorier.

    2. Mat i butikken er som regel sesongbetont, handler du frukt og grønt i sesongen, kan du spare mye penger på det. Det betyr rotgrønnsaker på høsten, og asparges på våren.

    3. Se etter frossenmat i ren form, som fiske- og kyllingfileter. Da får du i deg den samme gode næringen som fra ferske produkter, og det er som regel mye billigere.

4. Lag dine egne matpakker. Kjøp inn matpapir og små porsjonsplastikkposer, så lager du til grovbrødskiver, oppskåret frukt, nøtter og hva du måtte ønske.

5. Unngå alt som er for eksotisk. Epler og pærer er vesentlig billigere enn frisk ananas og mango.

6. Kutt din egen frukt. Butikkhyllene får mer og mer av oppskåret frukt, men kjøper du inn og skjærer opp selv, vil du spare mye penger på dette.

7. Følg med på salg og tilbud på matbutikken du pleier å handle på.

8. Flere og flere butikker har fått sine egne merkevarer, og om du kjøper dem, kan du spare mye penger. Mange av de vanlige butikkmerkene produseres av samme selskapene som produserer de dyre merkevarene, så du kan faktisk oppleve å få eksakt samme vare - til en billigere pris.

9. Vær fleksibel! Om du har planlagt en fiskemiddag men det er tilbud på kylling i butikken, bytt om på planene!

10. Kjøper du mat i store beholdere på supermarkedet, vil du spare mye penger. Kjøp gjerne sammen med andre om du ikke har plass til alt hjemme. Del opp i porsjonspakninger, og frys eller kjøl ned.Kilde: Ivillage, TimesonlineNyttige tjenester

FORUM

Underholdning