Bruker du riktig sjampo?

Har du riktig type? Kvinneguidens hårekspert forteller deg hvordan du finner den.

Publisert Oppdatert
 • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!
 • Du tror kanskje du har funnet sjampo og balsam som passer perfekt til ditt hår, enten det er farget, slitt, tørt eller normalt, men det kan hende du har valgt helt feil. .

  Pass hodebunnen

  - Det er heller ikke sikkert du skal bruke det samme som venninnen din, du har kanskje et helt annet hår og ikke minst hodebunn, sier Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (26) som er daglig leder ved Think Hairwear i Bergen og frisørlærer ved Norsk Frisørskole. Hun er Kvinneguidens hårekspert.Hos oss får du mange gode hårtips fra den glade frisøren.

Hun tipser deg om at du bør bruke en sjampo og en balsam med proteiner til et bleket og kjemisk behandlet hår, og fokusere på fuktighet til farget og tørt hår.

- Er hodebunnen tørr er det viktig å behandle denne først. Bytt for eksempel til en sjampo som mildere. Se etter tilbud i salonger om du er på sparebluss, sier Sølvi.

Velg salongprodukter

Å velge riktig sjampo og balsam handler også om smaken din, som selvsagt er forskjellig fra person til person.

- Prøv deg frem, alle salongprodukter er gode for håret ditt, men få tips fra frisør om hvilke produkter du først og fremst bør velge, sier Sølvi.

Her har du flere av hennes tips:
 • Volumsjampo passer til deg som føler du har fet hodebunn, det løfter håret litt og du unngår at håret absorberer fett fra bunnen.
 • Det finnes mange sjampoer for deg med krøller. Det spørs om du vil samle krøllene, gi krøllene mer spenst eller glatte ut krøllene.
 • Du kan godt bruke sjampo og balsam fra to ulike leverandører.
 • Husk at du skal bruke mindre av en salongsjampo siden den er mer konsentrert.


 • Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning